Varangerfestivalen vokser og går nye veier!

 In Nyheter

Varangerfestivalen går nye veier og øker staben. Isabell Strande Kiil (bildet) er ansatt i det 3-årige talentprogrammet Varanger Talent Academy, et tilbud til unge talenter i nord. 

22662483 10214172790661554 494063532 o

– Dette er en spennende jobb spesielt fordi det er snakk om egenproduksjoner som Varanger Session og Northern Soul. Men ingen har hatt denne stillinga før meg, så veien blir til mens man går. 

Sier Isabell og gleder seg til å starte i jobben. Hun har en solid utdanning: Bachelor i fotografi fra Griffith College i Dublin og kulturprosjektledelse fra Høgskolen i Lillehammer. 

 Og hun er ikke ukjent med å jobbe med kreative kulturprosjekter. Hun kommer nemlig fra en engasjementsstilling i Scene Finnmark der hun blant annet har hatt ansvaret for Ung Artist, Den kulturelle skolesekken (DKS) og vært produsent for offentlige produksjoner. 

 

– Dessuten har jeg jobbet i 6 uker under Varangerfestivalen i år, og det ga mersmak. Jeg trivdes virkelig å jobbe med Eirik og Robban, så det er også en av grunnene til at jeg søkte.  

Forteller Isabell som er fra Havøysund og som allerede har vært i Vadsø i over ett år.  

 – Her trives jeg veldig godt, her er fine folk. Og jeg har alltid visst at jeg ville komme tilbake til Finnmark og jobbe her etter endt utdanning. 

1. desember starter Isabell i nyjobben og har gode forventninger.

 – Jeg tenker at jeg kommer til å få en del nye og spennende arbeidsoppgaver, og jeg gleder meg til å være med på å få talenter fra Nord-Norge fram og ut nasjonalt. 

Tilhørighet som kvalifikasjon

Det liker Varangerfestivalsjef Robert Lundgren å høre, for han har vært opptatt av å ansette en med tilhørighet til nord og til Finnmark. 

– Vi vil bygge bransjen her og derfor måtte den som ble ansett ha en tilknytning hit, at de vil være her og kjenner Finnmark. Det tror vi er viktig for at Talentprogrammet skal lykkes.

Det kom 10 søkere til stillingen fra hele landet, og det var gode søkere, forteller Robert, som syns ansettelsesprosessen var krevende. 4 personer ble innkalt til intervju, men valget falt til slut på Isabell.

– Hun har god kompetanse, driven, engasjementet, erfaringa, var fra Finnmark og er kvinne. Vi vet jo at kvinner ofte andre perspektiver enn oss menn, og det trenger vi. Symbiosen mellom oss tre i Varangerfestivalen skaper noe nytt, tror vi, og det gjør noe med arbeidsmiljøet. 

Økonomisk støtte

Talentprogrammet er tredelt og består av bestillingsverket Northern Soul som åpner Varangerfestivalen, Nord-Norges største talentpris Arctic Talent som deles ut på festivalens åpningsdag og Varanger Sessions, urpremierer som gis en levetid også etter festivalen.

Talent Norge investerer 2,1 millioner kroner over tre år til Varanger Talent Academy. Programmet mottar i tillegg et årlig bidrag på 150 000 kroner fra Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og 550 000 fra Eni Norge. Varanger Talent Academy er knyttet til Varangerfestivalen.

– Et talentprogram i tre moduler som Varangerfestvalen her presenterer er spennende for oss, sier daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad. 

– Programmet gir et solid fundament for talentutvikling og vi er glade for at vi kan bidra til å sikre muligheter for unge talenter gjennom denne satsingen, sier Mediaas Jørstad og understreker viktigheten av lokale medspillere:

– Samarbeidet med Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge er en av grunnene til at vi nå har fem ulike satsinger knyttet til talentutvikling i Nord-Norge. Vi glade for det gode samarbeidet og ser frem til å følge talentene Varanger Talent Academy og i de andre satsingene videre, avslutter Jørstad.