40 kunstnere til Kjøllefjord

 In Nyheter

Mer en 200 unge kunstnere fra Europa, India, Russland og Australia har søkt om deltagelse i prosjektet Uncapitals som foregår neste uke i Kjøllefjord. Omtrent 40 av disse ble valgt ut til prestisjeprosjektet der de får en unik kulturopplevelse på Nordkynhalvøya.

Uncapitals er en av de mest utradisjonelle kunstprosjekt i Nord Europa og forener unge kunstnere der målet er å lage dynamiske kunstprosjekter i løpet av fire intense dager.

I samarbeid med Arctic Culture Lab organiserer den Murmansk baserte kuratorgruppen Friday Milk den fjerde utgave av Uncapitals som tar utgangspunkt i plasser som kan defineres som utkant, men har likevel en stor kulturell dynamikk. Kjøllefjord er uten tvil en av disse.

Arctic Culture Lab har siden 2016 samarbeidet med Friday Milk og de har besøkt hverandre flere ganger.

– Da hadde vi også mulighet til å drøfte tanken rundt Uncapitals i Kjøllefjord, forteller Flavia Devonas Hoffmann som er leder for Arctic Culture Lab.

– Vi i Kjøllefjord var heldigvis ikke involvert i utvalg av kunstnere for Friday Milk har en veldig sofistikert måte å velge ut slik at kunstnere kan jobbe sammen.

Flavia, som også er danser ved siden av å være leder, er en av to eksperter som skal veilede kunstnere. Målet 2018 er å reflektere på Nordens sårbarhet gjennom en tverrsektoriell kopling av film og bevegelse: Moving Image-Moving people er motto 2018.

– Det skaper gode bivirkninger i et samfunn som Kjøllefjord at 40 unge mennesker inntar lokalsamfunnet. Matvarer må bestilles på forhånd (Uncapitals har sin egen kokk!) og nesten alle lokaler brukes. Samtidig skal Uncapitals invitere lokale ungdommer å være med og oppleve kunstneriske prosesser mellom den 25. og 29. september.