Aldri før har du hørt noe lignende – «Lost in the horizon»

 In Nyheter

Samovarteateret har urpremiere på nyskrevet forestilling i Petrozavodsk, Russland: «Lost in the horizon» – en internasjonal produksjon med prisbelønte scenekunstnere fra Norge, Russland og Litauen.

Urpremieren finner sted på Det Karelske Nasjonalteateret i Petrozavodsk lørdag 23. juni. Senere i år vil forestillingen har Norgespremiere, samt spilles ytterligere i Russland og Europa.

Aldri før har du hørt denne teksten, lyttet til denne musikken eller opplevd dette forunderlige universet, skriver Samovarteateret i en pressemelding.

Møt direktøren som tror han styrer tiden, vakten som vokter aller grenser, hun som drives av savnet, og hen som lengter etter frihet. Og rundt dem alle – sangerinnen som prøver å lege alle sår.

Forestillingen har et stort musikalsk univers, som spenner fra det sarte og såre til det røffe og råe. Her smeltes tekst, musikk, bevegelse og ulike språk sammen til en helhet.

Det handler om grenser og makt, lengsel og kjærlighet, drøm og virkelighet. 

«Lost in the horizon» er en høyst dagsaktuell forestilling. I følge FN er nå en kvart milliard mennesker i bevegelse over landegrenser på leting etter en bedre framtid.

Forestillingen produseres av Samovarteateret, i samarbeid med Det Karelske Nasjonalteateret og Det Karelske Dukketeateret i Petrozavodsk. Produksjonen er finansiert av BarentsKult, Det Norske Utenriksdepartementet og Samovarteateret.

Premieren finner sted på Nasjonalteateret i Petrozavodsk, lørdag 23. juni 2018 kl. 18.00.

Samovarteateret er verdens nordligste profesjonelle teater, med tilholdssted i Kirkenes, Finnmark, på grensen mellom Russland og Finland. Teateret ble etablert i 1990 av Bente S. Andersen, og er i dag et kraftsenter for scenekunst i nord. Samovarteateret jobber lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og våre turnéområder er Norge, Barentsregionen og Europa. Vi er et internasjonalt kompani, og samarbeider med utøvere fra hele verden.

Samovarteaterets lokalisering på grensa mot øst har gitt oss en unik ekspertise og kunnskap om Russland. Dette er et av våre største turnéområder, hvor vi helt siden 1990 har samarbeidet med en rekke teatre og frilansere. Denne gangen tar vi med oss en rykende fersk premiere til Petrozavodsk.

«Samovarteateret har i en årrekke vært en aktiv og viktig bidragsyter til det grensekryssende kultursamarbeidet. I likhet med diplomatiet handler kulturen om å skape tillit gjennom samspill, gjennom å bli kjent med hverandre og vise hvem vi er. Kultur er diplomati.» 

– Børge Brende («Sett Nordfra», 2017)