Bli kjent med våre nye medlemmer!

 In Nyheter

Siden forrige nyhetsbrev, har Hermetikken fått fem nye medlemmer som vi er stolte av å presentere!

Bodø Filmfestival
«Bodø Filmfestival så dagens lys i 2017. Festivalens formål er å vise film fra lokale, norske og internasjonale produsenter. Vi skal også avholde seminarer og foredrag knyttet til film og kultur samt å løfte filminteressen og kompetansen innen filmindustri i Bodø og omegn.»

Bodø Filmfestival 2023 braker løs 15. til 18. november!

Hjemmeside
Facebook
Instagram

Monika Steinholm
Monika Steinholm (f. 1983) er forfatter som kommer fra og holder til i Tromsø. Hun har tatt noen emner innen litteraturvitenskap ved universitet i Tromsø, og har også tatt et toåring forfatterstudium der. Hun debuterte i 2015 med boka «Fuck verden», som ble nominert til Trollkrittet. Steinholm har lang erfaring gjennom Den kulturelle skolesekken, har deltatt på mange festivaler og gjestet en rekke bibliotek rundt om i landet.

For tiden er Monika aktuell med sin første roman for voksne, Mange løgner små. Spenningsromanen har fått strålende tilbakemeldinger fra lesere, og kan kjøpes i en bokhandel nær deg!

«Under en vinterstorm for fem år siden forsvant en kvinne sporløst ute i havgapet. Ett år senere ble hun erklært død. Hva skjedde egentlig med Linnéa? Oslojenta Ingrid ser frem til ferie under nordlyset med kjæresten Robert, men allerede på ferga over fra fastlandet, blir det tydelig at ikke alle er glade for besøket. Bygdas frisør, Sunniva, kjenner det gamle sinnet blusse opp da hun ser Ingrid for første gang. Hvorfor må hun komme og rippe opp i alt? Og Trude, som håpet hun hadde sluppet unna trusselen for fem år siden, og så dukker Robert opp med en som kunne vært dobbeltgjengeren til Linnéa. Hvorfor kan hun ikke bare få være i fred? Den eneste som gleder seg, er Roberts mor. Endelig er sønnen tilbake, og kanskje kan hun få ham til å bli for godt denne gangen? Hadde bare ikke denne Ingrid vært så lik den fæle svigerdatteren. Det kan umulig være tilfeldig at en gravejournalist fra hovedstaden dukker opp kort tid etter, for å skrive om «Linnéa-saken» …»

 

Ida Løken Valkeapää
«Jeg er vokst opp i Oslo og utdannet skuespiller fra New York og Helsingfors (FI). Var med å grunnlegge den feministiske teatergruppen Subfrau (subfrau.net) med kvinnelige medstudenter i 2001. Etter et par år som skuespiller i Finland flyttet jeg hjem til Norge. Var ved Nordland Teater 2004-08, og deretter hadde jeg base i Oslo. I 2015 flyttet jeg til Tromsø og har siden vært en lykkelig frilanser under RadArt sine vinger (radart.no). Har produsert egne fortellerkonserter fra 2017.»

«Jeg liker samarbeid der vi kan nå et sted der ingen av oss har vært før, og dit ingen av oss kunne ha kommet på egenhånd. Det motsetningsfylte er tiltrekkende. Jeg tror ikke livets kabal går opp. Det er vakkert. En idé fanger oppmerksomheten. Noe jeg vil forstå mer av. Må prøve den ut, se om den holder, finne ut hvor den vil. Samler folk som vil undersøke sammen med meg. Gleden over å få skape noe eget. Å få inngå i andres visjoner. Å legge meg i bløt, gjøre meg tilgjengelig, lytte meg inn og strekke meg etter noe jeg ikke har sett. Få instrumentet til å danse og finne nye uttrykk.

Eventyr og engasjement gjør meg levende.»

Ida er snart klar til å lansere spennende planer!

Instagram
Facebook
Hjemmeside

Koko Film
Koko Film, etablert i 2013, er et produksjonsselskap som holder til i Tromsø. Herfra jobber selskapet med dokumentarfilm, og har som mål å vise frem lokale historier for et globalt publikum. Trude Berge Ottersen er utdannet innenfor antropologisk filmskaping, og står for både regi, produsentarbeid og kinematografi. Koko Film forteller relevante og fengslende historier.

For tiden er Koko Film aktuell med filmen Brødrene Johansensom er en varm og litt annerledes fortelling om brorskap og tilhørighet. «På ei øy langt mot nord, inni en fjord, ligger Kråkrøhamn. I den før så folkerike bygda, som nå huser kun 25 innbyggere, bor familien Johansen. Fem brødre har i et halvt århundre delt gode og onde dager på slektsgården sammen med mor og far. Fiskeren Jan Ivar liker livet som det alltid har vært, mens geitebonden Idar drømmer om kjærlighet. Brødrene Johansen er et hjertevarmt portrett av brødrene, sterkt krydret av høvdingen i huset, mor Kjellrun, som samtidig viser et nord-norsk kystsamfunn og den tradisjonelle fiskerbondens plass i den brytningstida vi lever i nå.»

Instagram

Krystallplaneten

Produksjonsselskapet Krystallplaneten holder til i Tromsø og driver med film og animasjon. Selv om hovedfokuset riktignok er animasjon, ønsker selskapet å fortelle sterke historier uavhengig av sjanger og teknikk. Krystallplaneten co-produserer gjerne, så ikke nøl med å ta kontakt med dem:

Hjemmeside
Facebook
Instagram