Brenner for kreativitet og interiør

 In Nyheter

Interiørdesign er i tiden; Boligstyling, innredning og oppussing av bolig og forretningsbygg. Denne kreative aktiviteten fins i Front Interiør AS, som nå har blitt medlem av Hermetikken Kulturnæringshage.

Det er Linn Sæten fra Lakselv og Linda M. Thomassen fra Alta som står bak bedriften. Med lik utdanning og samme brennende engasjement for interiørfaget startet de opp sin egen bedrift i august 2015.  

– Det hele startet med at Linda tok kontakt med meg fordi hun visste om meg og min utdanning. Hun lurte på om jeg var interessert i å ta en prat om å starte noe felles.  

Det forteller Linn og legger til at de begge har solid utdanning som interiørdesigner fra Næringsakademiet og Norges kreative fagskole. 

– Vi nærmer oss 12 års arbeidserfaring fra feltet. Linda har siden 2006 jobbet med boligstyling i Alta og har valgt å ta dette med i Front Interiør.

Hermetikken-nettverket fristet

– Vi fikk kjennskap til Hermetikken etter å ha deltatt på Surstoff kulturnæringskonferanse som var i Alta i oktober 2016. Siden da har vi fulgt med Hermetikken i sosiale medier. 

Linda forteller at de ønsker å satse østover, knytte kontakter og skape et nettverk i den delen av fylket. 

– Hermetikken ser ut som å være en super arena for dette, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere og andre medlemmer.

Det liker Hermetikken-leder Mette T. Westlie å høre. 

– Det er kjempespennende å få Front Interiør med på laget, sier hun. Dette er en ny type kulturnæringsbedrift som vi ikke har i nettverket fra før, også er det flott å få med flere bedrifter fra vestfylket. 

Hermetikken begynner etter hvert å bli et betydelig bedriftsnettverk i hele Finnmark.  

– Det er en viktig oppgave for oss å synliggjøre bedrifter som Front Interiør, slik at markedet blir klar over alt det spennende som kulturnæringsbedriftene i Finnmark leverer, sier hun. 

Familievennlig bedriftstilpasning

Interiør-gründerne har landet på en fleksibel arbeidsplassløsning. Linn er fra Lakselv og bor der med familien sin. Her driver hun Front Interiør fra sitt hjemmekontor og er glad for å kunne jobbe med sin hobby.

Det samme gjør Linda fra Alta som jobber hjemmefra med deres felles bedrift. Hun har i tillegg en 60% stilling på Comfort Alta as. Det er en fleksibilitet som passer familiesituasjonen akkurat nå, sier hun. 

– Fra våre hjemmekontor hjelper vi kunder med ulike interiørprosjekter, det være seg oppussing, nybygg eller lett oppgradering av boliger og bedrifter.

– Vi fokuserer på å gi en helhetlig plan til kundene, som viser sammenheng mellom farger og materialer, møblering, belysning og planløsning. I tillegg tilbyr vi også innkjøpshjelp og henter inn tilbud fra leverandører om ønskelig. 

Boligstyling er populært

Front Interiør hjelper kunder med boligstyling før salg, der de går inn og gir råd og tips om hvordan forbedre boligen for å nå ut til flest mulig kunder og at boligen er så attraktiv som mulig på markedet, sier Linn.

– Et nytt tilbud er at vi nå gir nettbasert stylinghjelp. Folk kan sende oss bilder av boligen sin og så hjelper vi til med stylingen. Vi har også avtale med DnB Eiendom i Alta om boligkonsultasjon i forbindelse med salg av bolig. 

 Men også oppgradering av lokaler er en viktig oppgave. Front Interiør jobber både mot private, bedrifter og det offentlige, siden oppstarten i 2015 og frem til i dag har mange fått hjelp.

– Vi hatt flere prosjekter på blant AMFI kjøpesenter i Alta. Det har gitt oss en unik erfaring i det å jobbe mot bedriftsmarkedet. Vi har nettopp levert vårt tredje prosjekt for dem, forteller Linda stolt. 

De driftige gründerne bak Front Interiør er opptatt av å utvide sitt marked. 

– Vi har i hovedsak jobbet med kunder i Vest Finnmark, men ønsker å nå ut til hele fylket. Det er en av årsakene til at vi blir medlem av Hermetikken Kulturnæringshage.

20160908 103547888 iOS