Bruk av nettet som salgsted gir gevinst

 In Nyheter

– Nettet er en viktig salgskanal, hvor man når ut til et stort publikum. Derfor selger jeg bildene mine på nettet, noe som betyr mersalg. Det har blitt sånn at hvis man ikke er på nettet, så er det som om man ikke eksisterer.

Det sier fotograf Bjarne Riesto i Vadsø som selger stadig flere bilder via nettet, både facebook og egen webside www.riesto.no

– Slik får jeg mer oppmerksomhet og når ut til et større publikum. De som ikke er på nettet  kan jo se bildene mine på utstillinger jeg har flere steder.

– Jeg antar at hvis jeg markedsførte mer på nettet ville jeg fått mer salg. Men jeg liker ikke «pushe» folk, er ikke flink til det.  

Bjarne har jobbet full tid som fotograf i 20 år, og har god erfaring med ulike salgskanaler for bildene sine. 

Han ser tydelig at det er i juletiden han selger mest.

– Det er i november og desember det er størst omsetning, ikke bare fordi jeg selger bilder. Min fotokalender går godt, den får folk tak i både på nettet, men også på bokhandlerne og direkte hos meg.   

Bjarne har kjøpere fra hele Norge, men vet ikke om det er Finnmarkinger hjemme og ute som kjøper mest. Bildene er av naturen og steder i Finnmark, men er universelle.

– Det er også noe salg til utlandet. En periode i vår hadde jeg et salgsrush til England, men vet ikke hvorfor. Kanskje det er tilfeldig eller fordi jeg hadde en utstilling i Finland i den perioden.  

Bjarnes bilder er Finnmarksnaturen gjennom alle årstider, mange av dem har havet som motiv. 

– Jeg liker å ta bilder som har noe ved seg, som man kan drømme seg bort i, bilder som ikke er helt selvforklarende, bilder man må tolke litt selv.  

DSC 6309

Bjarne får ofte høre at han selger bildene sine for billig. – Skal du ikke ha mer, hvorfor skrur du ikke opp prisen? spør gjerne kundene.

Men Bjarne ønsker ikke gjøre det. Her er et priseksempel:

Bilde i 63×50 cm med ramme kr. 3600,-. lerret og aluminium litt dyrere. 

Skal du ha bilde i ramme i god tid før jul, tar det ca. 1 uke i posten.  Aluminum eller andre typer plater tar 2 uker fra det sendes fra Bjarne til det når kunden. Bilde på rull går som brev. 

Så hvis du ønsker et bilde du har sett på websiden eller facebooksiden til Bjarne er det bare å sende en mail, sms, messenger eller ringe for å bestille.