Det arktiske lyset

 In Nyheter

– Jeg fotograferer landskap og er spesielt opptatt av å formidle det arktiske lysets nyanser og skiftninger gjennom vær, vind og årstider.

Mørketida har alltid fasinert meg med det unike lyset som kan farge himmel og landskap i overjordiske farger.

Det forteller Anne Olsen-Ryum, Hasvik Foto. Hun har nylig blitt medlem av Hermetikken Kulturnæringshage.

Selvlært fotograf

Anne Ryum-Olsen er selvlært fotograf fra Hasvik på Sørøya og har fotografert aktivt siden 2001. 4 år etter så bedriften Hasvik Foto dagens lys, en bedrift som Olsen-Ryum har drevet i tillegg til full jobb siden da.

I all hovedsak fotograferer hun landskap, og er spesielt opptatt av å formidle det arktiske lysets nyanser og skiftninger gjennom vær, vind og årstider.- Mørketida har alltid fasinert meg med det unike lyset som kan farge himmel og landskap i overjordiske farger.

 

Motivene som står mitt hjerte nærmest

Det som motivmessig står hjertet mitt nærmest, er likevel hus og bygninger i arktisk lys og landskap. Jeg tiltrekkes spesielt av gamle hus; de gir rom for ettertanke og forteller sin egen historie. En gang bodde og levde noen der, dyrket marka og slet for å få endene til å møtes. Husene står der som et vitnesbyrd om levd liv i en annen tid …

Bilder til salgs

– Jeg selger naturbilder med arktiske motiv for illustrasjoner og utsmykning.

Bildene mine selges som illustrasjoner til magasiner, blader, aviser, nettsider etc. Fotografiene selges også som utsmykning både til bedrifter og til private hjem. Og så har jeg årlig utgivelse av Sørøykalenderen; en årskalender med arktiske fotomotiv fra Finnmark.

Jeg påtar meg ingen former for fotooppdrag, men har spesialisert meg på å selge fotografier fra eget arkiv.

Hasvik Foto