Du må ha «drivet» for å bli gründer!

 In Nyheter

Steffen Mathiassen ble gründer for 3 år siden og angrer ikke en dag. – Det er fordi jeg gjør noe jeg liker, gir noe tilbake til samfunnet og skaper arbeidsplasser. Det er det som driver meg.

Bedriften heter Kivijoki AS, holder til i Vadsø og tilbyr snørydding, transport, maskintransport, containerutleie, graving og reparasjoner av kjøretøy og ikke minst brønnboring, som er hovedbeskjeftelsen. – Nærmeste konkurrent er i Alta, så markedet her er veldig bra, forteller han.

Markedsføring av bedriften går gjennom facebook og fra fornøyde kunder.

Fra arbeidstaker til gründer

Steffen Mathiassen ble i 2016 en av de overtallige i oljeindustrien, da lave oljepriser førte til kostnadskutt og oppsigelser. Offshore jobbet han som dekks-arbeider og kjørte kran. Slik fikk han god kjennskap til boreutstyr ved håndtering og arbeid på boredekk.

Da han flyttet hjem til Vadsø var det ikke bruk for den kompetansen han hadde opparbeidet seg offshore.

Foto: Privat

Men han så likevel muligheter. Det var et marked i Øst-Finnmark for ulike transporttjenester. Da han fikk brøytekontrakt kjøpte han hjullaster, lastebil og gravemaskin og dermed var han i gang.

Bedriftsnavnet ble Kivijoki AS etter eiendommen som familien eier. – Jeg har så dårlig fantasi at det ble det navnet, og det funker jo.

3 år etter etablering av Kivijoki AS har han 4 faste arbeidstakere og en innkallingsvikar, en lastebil som går i Oslo og oppdrag med boring og graving over hele fylket.

– Sommerstid har vi mindre folk enn ønskelig og det er vanskelig å finne de riktige ansatte. Vinterstid har vi ikke så mye og gjøre, derfor har vi valgt å ikke blir større med tanke på at det er lite jobb i vinterhalvåret.

– For oss er det viktig å gjøre jobben fort og riktig, og holde tidsfrister.

Handle lokalt

Steffen Mathiassen er opptatt av lokalsamfunnet og oppfordrer alle til å handle lokalt. – Det er viktig for å hindre handelslekkasje, og fører til at vi får beholde de bedriftene vi har. For meg handler det om å se helheten. Noen bestiller varer på nett som vi allerede har i byen. Hvorfor det?

Derfor samarbeider jeg med Bend og Bøy, handler hos Pleyms Elektro og bruker regnskapsfører her. I tillegg fyller jeg diesel lokalt. Alt dette er en helt bevisst innstilling. – Vi er alle avhengig av hverandre.

Fordeler og ulemper

– Det er mange fordeler med å være gründer. Jeg er min egen herre og har engasjement for det jeg gjør. Bedriften går godt, og vi får gode tilbakemeldinger for den jobben vi gjør.

Foto: Privat

Det er imidlertid ikke bare en solskinnshistorie å være gründer, sier Steffen, og innrømmer at det ofte er dagen som driver en og ikke omvendt.

– Jeg har sjelden tid til noe annet enn jobben, jeg kan ikke skru av telefonen og feriene er det så som så med. Hun jeg bor med er vant til min arbeidsrytme, men jeg kunne ønske at jeg var mer tilstede for vår lille datter på 3 år.

På spørsmålet om Steffen vil anbefale andre til å bli gründere er svaret: – Hvis du vil mer, hvis du ikke er helt fornøyd med den jobben du har eller går med en gründeridé du vil har realisert, så har du muligheten til å lykkes som gründer. Men du må ha «drivet» til å stå på! Det er det viktigste.