En frisk pust til Hermetikken-miljøet

 In Nyheter

Hun er ikke en typisk Hermetikken-bedrift, men helt klart en spennende impuls til kulturnæringsmiljøet. Møt massør Marit Broch Johansen som ønskes hjertelig velkommen inn til et av fylkets mest kreative nettverk. 

Vi møter Marit på hennes første arbeidsdag i Hermetikken i Vadsø. På rekordtid har hun omgjort et kjedelig kontor i 3. etasje til en avslappende oase av helse og ro. 

– Jeg skal ikke si at første dagen har vært magisk, men jeg har gjort noen massasjer. Og så har jeg oppdaget en hel del småting jeg må huske å ta med meg til kontoret. Det tar alltid litt tid å gjøre et nytt kontor til sitt.

Marit er en bredt utdannet og meget seriøs massør (2007) og strukturell bodyworker (2014). Hennes mål er å gi hver kunde en bedre hverdag, og benytter flere typer massasjeteknikker, alt etter hva passer den enkelte best. I tillegg setter hun kinesio-teip ved behov, forteller hun entusiastisk. 

– Jeg har i flere år jobbet deltid som massør, i tillegg til jobben min som lærer, eller prosjektleder. Nå jobber jeg i full stilling som massør, og jeg elsker jobben min! Jeg fordeler tiden min mellom Tana bru, Vadsø og Kjøllefjord. 

Hermetikken-bygget har god stemning

Da Marit skulle etablere seg i Vadsø valgte hun Hermetikken fordi det er sentralt plassert og kontorleia er grei. 

– Første gangen jeg var innom og så på lokalet, kjente jeg at det var en god ånd i bygget. Med mange trivelige mennesker i samme hus fikk jeg lyst til å jobbe her. 

I flere år hatt hun hatt mange kunder som er bosatt i Vadsøområdet. Ofte har det vært vanskelig for folk å komme fra Vadsø til Tana, og det er ikke optimalt å sette seg i bilen rett etter behandling og kjøre 7 mil, forteller Marit. 

– Derfor tenkte jeg at så lenge jeg har kunder nok til at det svarer seg økonomisk, kan jeg gjerne etablere meg i Vadsø og pendle hit. Jeg har ikke faste dager i Vadsø, men setter som regel av to dager hver uke. 

Medlem av Hermetikken kulturnæringshage

Marit har valgt å bli medlem av næringshagen, selv om hun ikke er en klassisk kulturnæringsbedrift. 

– Det er kanskje et rart valg. Massasje- og kroppsterapi er ikke akkurat en kulturnæring. Fagmiljøet mitt er i Bergen. Men, det å være selvstendig næringsdrivende fordrer til tider en god porsjon kreativitet. Noen ganger kan det oppstå magi i møtepunktet mellom ulikheter, så hvorfor ikke?

Daglig leder i Hermetikken, Mette Westlie, er glad for bredden av bedrifter som nå knytter seg til Hermetikken.   

– Vi har jo både Yoga-bedriften Ashtanga Yoga Shala og Trivselslaben som jobber med folkehelse, og der kan man trekke paralleller til Marits bedrift. I tillegg passer alle bedrifter som er litt annerledes og utenfor A-4 boksen godt inn i Hermetikken miljøet.  

Her er det mange som har tatt modige og utradisjonelle valg som kan hjelpe og støtte hverandre, og det er viktig.  Og, som Marit selv sier, i møtet mellom ulike sjangre, mennesker, ideer og kompetanse oppstår det ofte magi.

massasjemedmette


Massasje med kunnskap tilpasset kunden

Den nye «Hermetikken-massøren» har selv en utradisjonell kompetanse for det yrket hun har valgt. Det vitner om kreativitet, nysgjerrighet og gründerånd. innenfor ulike sjangre. Bare se denne lista:  Utdannet som lærer/adjunkt, yrkessjåfør, prosjektleder, spesialpedagog og massør/strukturell bodyworker. 

Arbeidsbakgrunnen er ikke mindre imponerende. Hun har vært lærer, journalist, buss- og trailersjåfør, oljegrusarbeider, prosjektleder for Samiske veivisere, massør, vasker, miljøterapeut og spesialpedagog i barnepsykiatrien.

– Og så har jeg klipt gress på kirkegårdene i Tana, sier hun med en stort smil. Humør og åpenhet er et kjennetegn ved den nye massøren. Så blir hun alvorlig.

– Hver kunde får sin egen behandling når de kommer til meg. Folk har forskjellige ting de sliter med. Derfor er det viktig å finne ut hva den enkelte trenger før jeg begynner å jobbe. Noen kunder foretrekker at det er stille under massasjen. Andre ønsker å lytte til musikk. Noen ønsker å prate. Alt er mulig. Jeg har taushetsplikt i jobben min. Den overholder jeg 100%.

Marit er opptatt av å finne årsaken til ulike muskel- og skjelettplager. Hun arbeider konsentrert og grundig, og finner ofte gode løsninger som gir kunden en bedre opplevelse av sin egen kropp.

– All erfaring, jobber og utdannelse jeg har vært gjennom har gitt meg en forståelse av mange funksjoner i vårt sammensatte samfunn, en omfattende oversikt over det psykososiale miljøet der vi vanker, hva ulike typer arbeid påfører kroppen vår av slitasje og belastninger samt hva man kan oppleve av positive og negative sider på en arbeidsplass.

Det er viktig kunnskap jeg bruker når jeg jobber som massør. Jeg dømmer ingen, respekter alle mennesker og kan vær en god objektiv samtalepartner.

Ble du fristet til å komme til Hermetikken-massøren? 

Send en melding på 97007625 for å avtale time.

Hun annonserer på Facebook hvilke dager hun er i Vadsø.