«En Heftig & Begeistret Markering»

 In Nyheter

Bjarne Holst Galleri Nordkapp arrangerer «En Heftig & Begeistret Markering» 4-11. oktober 2020.

Dette i forbindelse med 80-årsdagen til den nasjonalt og internasjonalt kjente dokumentar- og spillefilm skaperen Knut Erik Jensen.

Markeringen byr på et spennende og variert program rundt Knut Erik Jensens kunstnerskap, med filmvisninger, utstillinger, foredrag, seminar og samtale, musikk og andre kulturelle innslag.

I tillegg blir den 1. NORDKAPPKONFERANSEN arrangert.

Slik vil fagfolk i næringsliv, kultur og filmbransje, samt andre gjester og lokale krefter, bidra til at dette blir en spennende markering.

Den vil kunne gi oss en større innsikt i Nordområdene og Nordkapps historie, samtidig som markeringen med sine ulike arrangement, vil gi ringvirkninger i lokalsamfunnet.

Knut Erik Jensen har vært en sentral figur innenfor kultur og film i fem tiår.
Han har laget over 100 filmer og TV program og er prisbelønnet i inn og utland.

Hans filmer omhandler ofte nordnorsk identitet, kultur, mytologi og landskap. Han har et personlig uttrykk, ofte med en poetisk tilnærming. Han vekker derfor interesse både blant filmvitere og kulturinteresserte, og folk generelt.

Hans mest kjente film, Heftig og Begeistret, er blitt sett av nesten 600.000 i Norge alene.

Han har også jobbet med historie, utstillinger, bøker og bidratt i prosjekter av alle slag, særlig innenfor kunst og kultur. Han er en lokalpatriot samtidig som han er en engasjert verdensborger.