En illustratør på toppen av verden!

 In Nyheter

Ut i verden for å ta utdanning, hjem for å jobbe, bo og starte egen bedrift. Det er drømmen mange foreldre og politikere ønsker realisert for Finnmarksungdom. Den oppskriften har illustratør Jenny Løvlie fulgt: Fra Ekkerøy til London og tilbake! 

Jenny Løvlie fra Ekkerøy utenfor Vadsø er knappe 25 år, men har klart å ta en solid kreativ utdanning i London, starte bedrift og gitt ut bok. Når jeg møter henne er hun fersk Hermetikken-medlem, illustratør og forfatter. Med godt humør, selvtillit og engasjement forteller hun hvordan hun ble noe så sjeldent som illustratør.


Som å vinne i lotto

– Jeg har nok alltid vært kreativ, og det var derfor helt naturlig å ta formgivningsfag på videregående i Tromsø. Men etter det visste jeg ikke helt hva jeg skulle gjøre. Flyttet hjem og var litt i villrede. Men så, i 2010, ble jeg klar på at jeg skal flytte til utlandet. Jenny forteller ivrig hvordan en utdanningsmesse i Tromsø førte til at hun fikk høre om Kingston i London, en mulighet hun ikke hadde tenkt på. – Det var bare 9 søkere per plass av 60 plasser som kom inn, det føltes som å vinne i lotto da jeg ble antatt ved Kingston. 

Les her om Kingston University i London

Kreativ illustratør

Når Jenny skal fortelle om sin tid på Kingston stråler hun: – Alle der var super hyggelige, et kjempegodt miljø var det. Jeg var heldig som kom sammen med et herlig kull. Faglig var det også en opplevelse, vi hadde tilgang til store studioer, store verksted og dyktige pedagoger. Jenny ble dermed illustratør, en av de få i Finnmark. Nylig kom hun ut med bok. For en kunde kan hun tilby en rekke tjenester, som for eksempel å illustrere bøker, lage bilder på bestilling, kunstkort, utsmykning og andre visuelle uttrykk. – Akkurat nå jobber jeg på oppdrag for forfatter Sylviane Huseby med å illustrere «Perlene». 

Les også Ordløs bok fra ung illustratør

Hjem for å starte bedrift

– Etter London ville jeg hjem til Ekkerøy for å få begge beina på jorda, sier Jenny ærlig. Men så ble jeg litt lenger her enn planlagt, og da var det greit å starte bedrift. Hun driver nå bedriften Jenny Løvlie Illustrasjon, og sier at det er ganske vanlig for illustratører å være frilanser og jobbe selvstendig. – Jeg håper å få en agent fremover, for byårene vil ikke ta inn helt nye illustratører som meg. Det tar 4-5 år før man kommer inn i et byrå og kan bli en del av deres stab. Jeg ønsker å jobbe nasjonalt og internasjonalt, gjerne for store selskaper. Da da må jeg følge bransjens beste råd: «Work hard, be nice to people». 

Hermetikken gir kvalitetsstempel

For å få et felleskap og for å vise at hun mener alvor med sin bedriftsetablering bestemte Jenny seg for å bli medlem av Hermetikken Kulturnæringshage. – Selv om jeg ikke har kontorplass i Hermetikken får jeg tilgang til et arbeidsmiljø, kurs, nettverk, markedsføring og rådgivning til lave medlemspriser. Når man er medlem får man også et kvalitetsstempel som en bedrift som leverer profesjonelle produkter. 

Jenny Løvlie, hennes kompetanse og unge engasjement er svært viktig for Hermetikken-miljøet, sier Mette Westlie. Jenny sin kompetanse er et kjempe spennende supplement til Hermetikken miljøet.  Det er få utdannende illustratører i Finnmark, og vi ønsker å hjelpe Jenny med å lykkes, sier Mette. – I tillegg er det alltid spennende å få nye unge gründere i Hermetikken, som representerer nye tanker og ideer. Vi tar gjerne mot flere!