Galleri ArtikA i Kirkenes består!

 In Nyheter

Galleri ArtikA i Kirkenes legger ikke ned galleriet, selv om de flytter fra lokalene i sentrum. – Husleie, strøm og forsikring ble for store i forhold til kundetilfang og salg, sier daglig leder Britt-Inger Berntsen. 

Galleriet vil likevel bestå, men i en annen form. – Jeg har nylig vært i møte med hotelldirektøren på Scandic. Der har vi fått avtale om å bruke et møterom som visningsrom og bruke hotellet til store utstillinger/vernissager. Det betyr at visningslokaler og lokaler til utstilling er i boks, sier Berntsen. I tillegg skal hun ha PopUp-utsillinger og reise med galleriet.

– Så jeg gir meg ikke så lett, sier hun. Facebook-siden og hjemmeside oppdateres løpende, og hun har kunst og vil fremdeles få inn kunst. – Jeg tenker at det alltids vil ordne seg for snille jenter. Så følg meg fremover, sier Britt-Inger Berntsen med ny optimisme. 

LES OGSÅ: Hvem blir den neste som legger ned i sentrum?

GalleriArtikA har eksistert i snart 2 år, og ble Hermetikken-medlem for et knapt år siden. – Vi er stolt av Britt-Inger Berntsen som finner nye løsninger for å drive videre med galleriet. Det er svært viktig at Kirkenes har et galleritilbud, ikke bare for kunder, men også for de kunstnerne som er avhengig av et visningssted. Det sier Mette Westlie, leder i Hermetikken kulturnæringshage i Vadsø.