Han pønsker på nye filmidéer etter Fargene og Livet

 In Nyheter

Etter dokumentarfilmen Eallin ja Ivnnit/Fargene og Livet jobber filmskaper Harry Johansen nå med nye filmidéer. – Det må alltid være en pause etter å ha jobbet med én film så lenge og intenst, men nå er det tid for å tenke på nye prosjekter.

Dokumentarfilmen Eallin ja Ivnnit/Fargene og livet ble vist på filmfestivaler i Finnmark og Finland og på private visninger rundt om i landet etter premieren i Karasjok i fjor høst. Historien om Amund som brukte kunsten for å komme ut av alkoholismens klør har blitt godt mottatt av publikum. Det har ført til at filmskaperen Harry Johansen har hatt det travelt med å reise rundt og holdt foredrag i forbindelse med filmen og dens viktige budskap om kampen mot rus.

Dokumentarfilmskapere blir ikke rik

Men man blir ikke rik av å jobbe med dokumentarfilmer, derfor jobber Johansen som fotograf for NRK Sápmi for tiden. – Der er det gode kolleger, interessant jobb, man treffer nye folk og det gir lønn. Dessuten tar jeg fotooppdrag for andre filmskapere som for eksempel Anstein Mikkelsen med «De osm hoppet før Wirkola» eller NRK i produksjonen av «Verdens beste lakseelv». Han tar også oppdrag for offentlige institusjoner som har behov for informasjonsfilmer eller andre faglige presentasjoner. 

Les også: De som hoppet før Wirkola

Nye filmplaner klar til høsten

Nå har filmskaperen med 3 dokumentarfilmer bak seg klar for nye filmprosjekter. – Jeg diskuterer med andre filmarbeidere om flere idéer, men har ikke landet enda, sier han hemmelighetsfullt. Det eneste han vil røpe er at det blir et eller to dokumentarfilmprosjekt med tema fra Finnmark og at han vil offentliggjøre de nye filmplanene til høsten.  

Se filmen Kasta på land

Se filmen De gode Hjelperan

Se filmen Eallin ja ivnnit/Fargene og livet

 Filmsamarbeid i Hermetikken

Harry Johansen innrømmer at det var tungt å jobbe alene slik han gjorde med Eallin ja Ivnnit/Fargene og livet. De to tidligere filmene jobbet han med Torill Olsen, og åpner for å samarbeid med enda flere i nye prosjekter. – Jeg vil invitere til samarbeid med Hermetikken-folket, et miljø jeg heldigvis er medlem av. Der er det flere dyktige filmfolk, musikere, journalister, manusforfattere og andre som kan bistå med film. Hvis vi går sammen vil vi stå sterkere i en del av landet der det produseres for få filmer. 

Harry Johansen vil også trekke frem det gode samarbeidet og den faglig støtten han har hatt med Nordnorsk Filmsenter. Nylig har leder Tor Vadseth vært i Hermetikken næringshage og snakket med filminteresserte i miljøet. – Det var svært viktig for oss at han kom hit, sier Harry. Han inspirerte oss til å ta fatt på nye prosjekter og anbefalte oss til å samarbeide enda mer. Vi tar ham på ordet, avslutter han.