Hermetikken-bedrift med miljøvennlig matpakke

 In Nyheter

– Det geniale er at vi har funnet en løsning som gjør at vi slipper å kaste mat som er fullt brukbar.

Uttalelsen kommer fra det eneste Hermetikken-medlem som er hotelldirektør, Anita Elisabeth Svortevik.

Det hele handler om ”Too Good To Go”, det nye tiltaket som består av et miljøvennlig og billig matpakketilbud som Scandic Vadsø tilbyr folket. 

For 30 kroner kan du kjøpe en matpakke som er laget av overskuddet fra hotellfrokosten: Det kan være kokt egg, omelett, kanskje en croissant, ost, pølse eller frukt. Det lages 3 matpakker hver dag, og det er ”først til mølla” som gjelder. 

Forteller hotelldirektøren entusiastisk, og håper folk får øynene opp for dette miljøvennlige og smakfulle tilbudet. 

Vinn-vinn-løsning

Matpakketilbudet ”Too Good To Go” er nettopp innført, så pågangen har ikke vært så stor enda. Anita tror det handler om at tilbudet både er nytt og ikke så kjent blant folk. Det kan også være at mange blir litt usikker av at den eneste måten å bestille på er å bruke en APP. 

Men det er ikke vanskelig, forsikrer hotelldirektøren. Oppskriften er å gå på App Store, søk på Too Good to Go, last ned og skriv Vadsø.

– Så enkelt. Bestill via Appen kvelden før og kom mellom 09.30-09.45 og hent matpakken din. Slik får du en billig og god lunsj samtidig som du hjelper oss og miljøet å redusere matsvinnet. 

Hotelldirektøren på Scandic Vadsø mener dette er en vinn-vinn-situasjon for alle:

– Kokken er fornøyd for at han slipper å kaste maten han har laget, bedriften oppnår fortjeneste på overskuddsmaten, kunden får rimelig og god lunsj og miljøet spares for matproduksjon som blir til søppel. 

Scandic satser på miljø

Hele kjeden har fokus på miljø. Innen 2020 skal matavfall reduseres med 20 tonn.

– Vi har mange andre miljøtiltak som at du for eksempel ikke får vann på flaske i restauranten hos oss. Vi har et utmerket drikkevann rett fra krana.

– Shampoo på små flasker på hotellrommet der gjester bruker litt og kaster resten har vi også tatt bort. Og bare så det er sagt: Vi velger leverandører og produkter som er miljømerket.

Scandic Vadsø er medlem av Hermetikken Kulturnæringshage og som i tillegg til Ekkerøy Feriehus er den medlemsbedriften som har tydeligst miljøprofil.

Hermetikken-leder Mette T. Westlie syns det er viktig at bedriftene har et sterkt fokus på miljø og andre bærekraftige tiltak. – Dette kommer til å bli mer og mer aktuelt i tiden fremover.