Hermetikken er i vekst – vi ønsker Elin Malene velkommen på laget!

 In Nyheter

I august utvider Hermetikken, og vi ønsker Elin Malene Berg velkommen som vår fjerde ansatt!

Elin har en lang fartstid innenfor diverse kultur- og festivalarenaer, og har studert økonomi, administrasjon og markedsføring. Hun er vokst opp i Alta og Honningsvåg, og etter et år i Oslo flytter hun nå hjem til Nord-Norge.

– Jeg flyttet til Oslo for å prøve noe nytt, men fant fort ut at jeg lengtet tilbake til kulturscenen. Det er noe med stemningen, folkene og alle inntrykkene man opplever i denne bransjen som gjør at jeg føler meg hjemme.

På CVen har Elin blant annet Aurora kino, Hålogaland Teater, Nordkapp filmfestival og Den norske filmfestivalen. Selv om hun har vært innom både teater og museum, er det spesielt film hun har brukt mye av tiden sin på.

– Jeg var så heldig at jeg hadde en tante som var både kinosjef og startet opp Nordkapp filmfestival. Her fikk jeg jobbe som frivillig allerede i tidlig tenårene og steg etter hvert i gradene, og var produsere festivalen selv to år på rad. Man kan trygt si at jeg tidlig fant min kjærlighet for film og kultur, sier hun med et smil.

Etter to år i Nordkapp filmfestival flyttet Elin til Oslo da hun ble tilbudt engasjement som jubileumsansvarlig ved Den norske filmfestivalen, etterfulgt av en jobb innenfor event og kommunikasjon.

– Det siste året i Oslo har vært fantastisk spennende! Å jobbe for Den norske filmfestivalen er noe av det mest lærerike jeg kunne vært med på. Jeg har jo alltid vært glad i festivaler, og det store trykket når festivalen avholdes er så forfriskende. Jeg har også vært innom både Tromsø internasjonale filmfestival og Reykjavik internasjonale filmfestival. Men nå gleder jeg meg til å flytte hjem til Finnmark og få jobbe med kultur i Nord-Norge. Jeg ble først introdusert for Hermetikken gjennom Nordkapp filmfestival, og da jeg så de lyste ut en stilling med særlig fokus på å promotere nordnorsk film skjønte jeg at dette måtte være drømmejobben!

Framover vil Elin ha særlig fokus på å kunne være en god støtte for filmskapere fra nord som ønsker hjelp til alt fra oppstart, til ferdig lansering og etterarbeid. I tillegg vil hun jobbe med andre kulturarenaer sammen med oss i Hermetikken. Vi ønsker Elin hjertelig velkommen til oss, og gleder oss til august!