Hermetikken-fotograf med fugleworkshop på Hornøya

 In Nyheter

For 5. året på rad inviterer Bjarne Riesto og Knut-Sverre Horn fuglefotografer til workshop på Hornøya utenfor Vardø. – Det er en unik opplevelse med nærhet til fuglene, hyggelig samvær og friske værforhold.

Populær workshop

Fra 9.-12. april får 12 fuglefotoentusiaster delta på workshops med profesjonelle «lærere» og arrangører som Bjarne Riesto og Knut-Sverre Horn. – Kurset er allerede fullsatt, mest med fotografer sørfra. Det er faktisk bare en av deltakerne som er fra Finnmark, forteller Riesto.

Unike foto-opplevelser

Fuglefotografering på Hornøya gir en unik opplevelse og mulighet til å være nær fuglene på en tid mange ikke har besøkt stedet. Vi får motiv av fugler i mer vinterlige forhold, og når de gjør seg klar for make og bygger reir, sier Riesto. – Mange av fuglene har ikke sett hverandre på et år, så hilsningsprosedyrene er artige å se. Bildene fra årets fotoworkshop kan du se på bloggene til deltakerne.

God mat og sosialt samvær

– I tillegg til fotopplevelsen får vi være i lag med hyggelige folk som har samme interesse, sånn at vi får inspirasjon og tips fra hverandre, forteller Riesto og gir klart uttrykk for at han gleder seg. – Maten er eksklusiv, for deltakerne får catering fra mesterkokk Tor-Emil Sivertsen i Vardø hotell. Det er både torsk, boknafisk og Bacalao på menyen.

Værutsatt fyr på Norges østligste øy

Fuglefotoentusiastene overnatter på det nedlagte fyret på Hornøya, som ligger ytterst ved Barentshavet en kort båttur fra Vardø. – Det kan være ganske værutsatt der ute, forteller Riesto, men vi har aldri behøvd å avlyse noe på de årene vi har arrangert workshop. – I fjor blåste det orkan, men det varte bare en dag. Deltakerne er forberedt på friskt vær, det er litt av opplevelsen!