Hermetikken kjører prosjektsøknadskurs

 In Nyheter

– Utvikling og innsalg av gode prosjekter er ikke alltid like enkelt. Vi har vært så heldige å få Maria Utsi fra Varangerfestivalen som kursleder, sier arrangør Mette Westlie i Hermetikken kulturnæringshage (foto: Torill Olsen)

– Dette er et viktig kurs, sier Mette Westlie, daglig leder i Hermetikken kulturnæringshage som står som arrangør. – Utvikling og innsalg av gode prosjekter er ikke alltid like enkelt. Vi har vært så heldig å få festivalsjef Maria Utsi fra Varangerfestivalen som kursleder. Deltakerne er veldig fornøyd.

Stadig flere virksomheter og bedrifter driver prosjekter og må søke midler for gjennomføring. Det gjør at slike kurs er etterspurte. Mange tok kontakt for å delta, men for noen passet ikke datoene eller folk ønsket at kurset ble holdt nærmere deres hjemsted. – Hvis det viser seg at interessen fortsatt er stor kan det hende at vi arrangerer et nytt kurs ved en senere anledning, sier Westlie.

Vår kursleder Maria Utsi, festivalsjef i Varangerfestivalen, har lang erfaring i å både skrive søknader, utvikle og gjennomføre prosjekter. På kurset bistår deltakerne til å utforme realistiske søknader som gir større muligheter for å få støtte og mulighet for gjennomføring av prosjektene. Her er det praktiske råd og tips som gjelder, og deltakerne hadde muligheter for å jobbe med egne prosjekter på kurset.

Her er gjengen som lærer å skrive gode prosjektsøknader av Maria Utsi i dag. Søknadskurset er i regi av Hermetikken kulturnæringshage, og er veldig bra, sier deltakerne. Dårlig værvarsel gjorde at 6 deltakere fra Kirkenes, Berlevåg og Vardø meldte avbud.

På bildet ser du Kari Mette Foslund, Mette Westlie, Maria Utsi, Eirik Hagerup, Cecilie Johansen, Kirsti Synnøve Suongir, Steffen Aronsen, Monica M. Gebhardt, Kjersti Kvammen, Karine Kimo Pedersen og Steffen Aronsen. Ottar Zahl Jonassen er også med på kurset, men er ikke med på bildet. Foto: Torill Olsen.