Hermetikken-kunstner til Berlin

 In Nyheter

Maidas – Máret Ánne Sara fra Kautokeino er en ny bedrift i Hermetikken Kulturnæringshage. (Foto: Framtid i nord).

Hun er en samisk kunstner med en personlig og unik uttrykk av samtidskunst, og betrakter seg som en en historieforteller både i ord og bilder. Les mer om kunstneren her: maretannesara.com

For tiden jobber hun med et ungdomsbokprosjekt som hitil består av en romanserie på to bøker. Den samiske fantasyserien omhandler både samisk spenning, overnaturlige sagn og dagsaktuelle samfunnstemaer.

Første boken i serien «Ilmmiid gaskkas» (2013) eller «mellom verdener» som den heter på norsk (2014) var i 2014 nominert til nordisk råds barne-og ungdomslitteraturpris. Samme boka fronter nå informasjonsfolderen til den nordiske barne og ungdomslitteraturfestivalen «into the wind». Into The Wind arrangeres i Berlin i slutten av mai, og i den forbindelse utgis Saras første bok nå også på engelsk. 

Sara som selv har illustrert omslag til bøkene sine er også med på en vandreutstilling i forbindelse med festivalen. utstillingen viser barne og ungdomslitteratur illustratører fra norden og utstillingen vil vises blant annet i Berlin og i Reykjavik.  

Om festivalen

Nordic Children’s and Young People´s Literature Days,26. Mai. – 4. Juni 2016, Berlin. A project by kulturkind

Skjermbilde 2016-02-28 kl. 18.48.10Outstanding writers and illustrators of children’s and young people´s books from the Nordic countries, their autonomous regions and the Sami people, will be guests in Berlin to present themselves and their work to the public.

A varied, lively, colourful programme of events will open up new insights into the cultural diversity of the Nordic countries as manifested in their litteratures and illustrations.