Hermetikken på Barents Spektakel

 In Nyheter

Hermetikken-bedriftene var sterkt representert på årets Barents Spektakel i Kirkenes forleden. – Det viser at vi er et kulturnæringsnettverk med viktig og etterspurt kompetanse, sier Mette Westlie, daglig leder i Hermetikken Kulturnæringshage (foto: Susanne Hætta).  

Trine Hamran Media

– Jeg ble invitert til å lede en debatt om Kina som vår nye nabo, forteller Trine Hamran. Det var et artig tema, og moro å lede debatt. Det er jo der journalisten kommer inn, både for å stille de gode spørsmål og for å lage god dramaturgi på en debatt. Hamran mener at Pikene på broen lager en god arena for oss i nord til å diskutere aktuelle spørsmål, ikke bare kunst, men også politikk. – Det er naturlig å delta på det de gjør. Jeg har jobbet med dem flere ganger før, bådet med dette og med filmdokumentasjon, sier hun. 

Susannefoto

Susanne Hætta dokumenterte poesi/performance-forestillingen «Leaves fall from the tree of my dream». Hovedansvarlig var poet Synnøve Persen. Ellers medvirket komponist Roger Ludvigsen, kostymedesigner Anne Berit Anti og fotokunstner Jenny-Marie Johnsen. I tillegg fotograferte jeg for Samovarteateret og deres forestilling «Simmering point». Det var også en workhop/performance med skuespillere og dansere fra Norge og Russland. – Det var utrolig spennende å jobbe frem mot forestillinger, der elementer endret seg underveis og ting skjedde uforberedt. Jeg tar gjerne flere slike oppdrag fremover, sier Susanne Hætta.

Studio Neiden

Studio Neiden var leid inn som produsent for Synnøve Persens «Leaves fall from the tree of my dream» og på dobbeltkonsertene på Ritz med blant annet Katzenjammer på programmet. – Vi var leid inn med ansvar for planlegging og gjennomføring av forestillingene, sier Harald Devold i Studio Neiden. – Det var en utfordrende oppgave å sy sammen samisk poesi, musikk og visuell kunst. Men vi fant gode løsninger på forestillingen med engelsk oversettelse av den samiske poesien.

Govas Film & Medieproduksjon

– Jeg jobbet for NRK Sápmi for å fotografere Synnøve Persens «Leaves fall from the tree of my dream». Vi streamet forestillingen direkte til NRK Sápmi, sier fotograf Harry Johansen.
Det er ikke første gang han er på arrangementet i Kirkenes. – Pikene på broen gjør en kjempejobb med Barents Spektakel.

Orto Polare AS

Den ferskeste Hermetikken-bedriften, Orto Polare AS med skuespiller Gøril Mauseth var også i Kirkenes under Barents Spektakel og Kirkenes-konferansen. – Jeg var med for å knytte kontakter og lære mer om hva som skjer i fylket. Jeg fikk nye samarbeidspartnere og et par prosjekter, sier hun hemmelighetsfullt.

Hermetikken kulturnæringshage

 – Vi ser stadig at «våre» bedrifter er med på store arrangement både innenfor og utenfor fylket. Det viser at vår kompetanse er etterspurt og viktig både for kulturaktører, men også for andre næringsaktører. Det sier daglig leder i Hermetikken kulturnæringshage, Mette Westlie.