Hermetikken som «idémaker» for handelsstanden!

 In Nyheter

Hva gjør man når det ramler ned en god idé som «noen» skulle gjort noe med? Jo, da tar man kontakt med Hermetikken Kulturnæringshage, og vips så har det blitt til en kampanje der Handelsgruppa og medielinja på videregående samarbeider!

Omtrent sånn gikk det for seg da handelsgruppa i Vadsø, med Anette Saxi i spissen, tok kontakt med oss og ville få til noe som kunne gi mer fokus på hvor viktig det er å få folk til å handle lokalt.

Flaks skal man ha. Omtrent samtidig tok medielinja ved Vadsø videregående skole kontakt for mulig samarbeid med Hermetikken om kreative prosjekt.

Det førte til kopling mellom Handelsstanden og medielinja og som resulterte i kampanjen «Handle lokalt» som starter i dag og varer frem til 9. februar!

– Hensikten er å bevisstgjøre folk til å støtte det lokale næringslivet. Vise folk hva som skjer hvis ikke butikkene overlever, sier Anette Saxi (forsidebildet).

Hun forteller at det var spennende å jobbe med elevene, og få deres synspunkter for hvilke moderne virkemidler man kan bruke i en slik kampanje som bevisstgjør også ungdommen selv mot å handle lokalt.

Elevene ved Vadsø videregående skole har utarbeidet flyers, videosnutter og annen kampanjemateriell som folk får presentert på nettet, i butikkene og i bybildet de neste ukene. 

15995098 1276014669124956 5751723150240145531 o

Bak kampanjen står det 22 bedrifter, men ikke alle bransjene i Næringsforeningen er med.

– Det som er morsom er at de som er med i kampanjen også omfatter bilforretninger og SparebankEn er med, bedrifter som ikke har for vane å kaste seg på alle tiltak næringsforeningen kommer med.

Det sier en glad Anette Saxi som gleder seg til å se hvilken effekt kampanjen får. Hun er opptatt av at folk skal tenke over hvor viktig det er å ha en levende by. 

– Denne kampanjen gir mersmak! 

For Hermetikken kulturnæringshage er det morsomt å kunne være «idémaker» og den som kopler aktører sammen.

 

– Å kjøre kampanjer er jo spennende og virkningsfult, men ikke akkurat det vi skal holde på med. Men å være den som blir utfordret på nye idéer og finner andre aktører som kan jobbe sammen, det er en av de morsomme delene av jobben vår, sier daglig leder, Mette T. Westlie, leder for Hermetikken Kulturnæringshage.