Hermetikkens nye bedriftsrådgiver har kontor i Tromsø

 In Nyheter

Hermetikken kulturnæringshage åpner nå kontor i Tromsø. Kontoret besøker du i fjerde etasje av Søndre Tollbodgate 17, hvor vår nye bedriftsrådgiver Geir Pedersen Stokke også er å finne. Dette er bare første del av en større satsning som Hermetikken kulturnæringshage jobber med akkurat nå. 

I 2021 har Hermetikken kulturnæringshage 20-årsjubileum som kulturnæringsaktørenes trofaste rådgiver og støttespiller. Men jubileet er ikke hovedgrunnen til at Hermetikken åpner nytt kontor i Tromsø forteller daglig leder Mette Westlie.

– Siden den sammenslåtte fylkeskommunen er oppdragsgiver for Næringshageprogrammet, ble det helt naturlig å se på en utvidelse. Når vi jobber med utvikling av kulturnæringene, er hele Nord-Norge og samarbeid på tvers av de gamle fylkesgrensene interessant. Hermetikken har over årene vokst til å bli 81 medlemsbedrifter i Finnmark. Så det å bygge et tettere nettverk med enda flere aktører, vil bidra til å skape enda mer vekst i kulturnæringen i nord, sier daglig leder Mette Westlie, som også gleder seg til å arbeide med flere kulturnæringsaktører i regionen.

Mer synergi i nord

Hermetikkens nyansatte bedriftsrådgiver heter Geir Pedersen Stokke og kunne ikke la muligheten for å søke på stillingen gå fra han. Geir synes det er svært meningsfylt å få være med og gjøre kulturen i nord mer levedyktig.

– Jeg kommer fra en stilling som prosjektleder for Filmklynge Nord som er et bedriftsnettverk for filmbedrifter i Nord-Norge. Her har jeg fått mye kompetanse på søknadsskriving, samarbeid mellom bedrifter, prosjektorganisering og -styring, og nettverksbygging. Jeg har også erfaring fra reiselivsbransjen, og håper jeg kan bidra til å få til synergier mellom de to næringene, sier han.

Korona får oss til å tenke nytt

Koronapandemien har skapt store utfordringer for mange av kulturnæringsbedriftene, men det har også utfordret oss alle til å tenke nytt og arbeide annerledes.

– Vårt primære fokus har vært å bistå medlemsbedriftene våre som har vært koronarammet. Med en veldig lav medlemskontingent, nye tjenester innen markedsføring, salg og idéutvikling, samt koronamidler til å gi bedriftene våre gratis rådgivning, har vi sett at dette er et behov vi vil fortsette å prioritere ut 2021, forteller Hermetikkens markeds- og kommunikasjonsansvarlig Ronja-Helene Libakken.

Geir tar utfordringen

Geir er ikke typen til å bekymre seg, han liker å ta utfordringer på strak arm. Akkurat nå gleder han seg mest til å jobbe med medlemsbedriftene og det å kunne bidra til at de lykkes med sine satsninger.

– Jeg både håper og tror at fremtiden for kulturnæringene i nord er lys. Jeg håper også at vi i Hermetikken kan bidra til dette gjennom nettverksbygging, og å legge til rette for samarbeid mellom aktørene. Slik at vi heier på hverandre, i stedet for å se på hverandre som konkurrenter, sier han.

En kul type

Lurer du på hvem Geir er utenfor jobb? Han er nemlig like glad i å konsumere kultur på fritiden som å jobbe med kultur.

– En bra rockekonsert gir meg ekstra energi, og en god film er som balsam for sjelen. Jeg er også fotballentusiast og går på hjemmekampene til Tromsø IL, når koronarestriksjonene tillater det. Men som en kontrast til dette, liker jeg også turer i skog og mark. Jeg er ofte på vandring i marka, men da uten telefonen og med musikk på ørene. Da nyter jeg roen, avslutter han.

Kontakt Geir

geir@hermetikken.no

+ 47 411 27 250

Søndre Tollbodgate 17 (4.etg), Tromsø