Hermtikken-kunstnere med utstilling i NRK-bygget

 In Nyheter

Utdrag fra artikkel i iFinnmark den 4. november 2015. Reporter Anniken Renslo Sandvik:

«Tirsdag fikk museet nøklene, onsdag slapp kunstnerne inn, og søndag blir det utstillingsåpning. Det går fort i svingene når NRK-bygget på nytt skal fylles med liv.

– Jeg har jo jobbet her i NRK også, så på en måte er ringen sluttet nå som jeg skal ha utstilling her.

Det sier Susanne Hætta. Hun har sju år bak seg som reporter i NRK i Vadsø, men det begynner å bli noen år siden. Nå er hun både forfatter og frilansjournalist og fotograf, og søndag er hun en av seks kunstnere som har gått sammen om en utstilling i Store studio i NRK-bygget.

– Det er et flott bygg! Man kan si hva man vil om det arkitektoniske utvendig, men innvendig er det flott. Det er bra at det tas i bruk, sier Hætta.

Ideen til utstillingen var det fotograf Bjarne Riesto som fikk. Både han og Susanne Hætta er medlemmer av Hermetikken næringshage, og for noen uker siden begynte de to å snakke om å få til noe. Først var tanken en utstilling under Kulturdagan siste uka i november, men så falt tankene på minifestivalen Ice Station, der verdenskjente artister samles til to konsertdager i Vadsø tirsdag og onsdag neste uke.

En fjerde fotograf, Torgrim Halvari, skal også være med på utstillingen. I tillegg kommer maler Steffen Aronsen, som blant annet er kjent for veggmaleriene i Vadsø. Nå skal han vise fram arbeider i litt mindre format.

Les resten av artikkelen her: Kunstnere får æren av å åpne NRK-bygget

Foto: Søndag fylles NRKs store studio med kunst fra blant annet Susanne Hætta, Bjarne Riesto, Steffen Aronsen og Monica Milch Gebhardt. Kunstnerne er beæret over å få være de første som tar det nye museumsbygget i bruk. Foto: Anniken Renslo Sandvik, iFinnmark.