Hun ser lyst på fremtiden og satser i Vadsø!

 In Nyheter

Ina Leikvoll Grønaas gir Vadsøværingene en ny vei til bedre helse. For hun åpnet nylig Sunkost-butikken som folk allerede viser at de setter stor pris på! I dette portrettet får du møte en gründer som både har kompetanse og pågangsmot for å drive med helse.

For Ina Leikvoll Grønaas er 35 år fra Vadsø, har en bachelor i ernæringsfysiologi og har de siste årene jobbet som trenings- og ernæringsveileder fra Fysionord. Hun har også vært butikksjef i på Life og har startet Sunkost-butikken i deler av lokalet til Punktum med god hjelp fra sin mann, Arne Leikvoll Grønaas.

Hvorfor starte en helsekostbutikk?

– Jeg er opptatt av trening og sunn livsstil. Jeg vil hjelpe folk til å forstå hvor viktig det er å ta vare på helsen sin. Det som koster mest på Norges helsebudsjett er livsstilssykdommer. Dessuten er vi en del av en trend der folk er stadig mer opptatt av helse.

– Men jeg ville aldri startet opp uten Sunkost i ryggen. En god kjede med mye kompetanse betyr mye. Jeg er fersk i å drive butikk, men Sunkost-kjeden tok seg tid til å sende en person hit i 4 dager for å hjelpe meg med stort og smått i forbindelse med etableringen. De tar godt vare på sine.

Og så er det ikke så «skummelt» å starte butikk når vi er to som jobber i lag. Uten mannen min, Arne Leikvoll Grønaas, ville det ikke vært like enkelt.

Ina og Arne Leikvoll Grønaas. Foto: Torill Olsen

Hvordan har folk tatt i mot den nye helsekostbutikken?

– Vi har blitt utrolig godt mottatt. Folk kom allerede før vi åpent. Vi hadde jo en plastvegg mellom oss og Punktum mens vi jobbet med lokalet, og daglig kom folk innom og spurte når vi skulle åpne.

– Og folk fra både Vardø og Nesseby har sendt oss hilsninger på sosiale medier der de utrykker glede for at vi starter opp. Det betyr mye for oss. Vi har imidlertid ikke nettbutikk, men leverer til Vardø. Dessuten kan man bestille fra Sunkost sin egen nettside, og så hente varene her i butikken.

– Og så har vi fått kjempegod service fra bedrifter lokalt. Da vi ikke fikk disken før åpning stilte Oldernes opp og ordnet det. Og da vi trengte kjøleskap i full fart, kom Euronics oss til unnsetning. Det er viktig at vi bruker hverandre, det lønner seg å handle lokalt.

Hvem er kundene?

– Det er folk i alle aldre, fra skoleelever, voksne og eldre, alle trenger jo mineraler og fett og mange ønsker en sunn livsstil.

– Dessuten kan jeg gi livsstilsråd, viser veien til bedre helse. Det er ikke tvil om at det er mange som sliter både fysisk og psykisk. Mye av dette kan bli bedre med livsstilsendring.

På kort tid har 4-5 butikker lagt ned i Vadsø, men du går motsatt vei. Hvorfor tør du?

– De fleste som har lagt ned av andre grunner enn økonomi og sviktende kundegrunnlag, tror jeg. Folk i Vadsø vil ha butikker, ikke bare handle på internett. Så jeg er ikke bekymret. Vi blir ikke rik, men vi blir lykkelig.

– Og så er vi jo to, jeg og min mann. Vi har støtte i hverandre, og så må man tørre og følge drømmer.

– Og så et lite råd. Hvis du starter opp med butikk, gjør det gjerne sammen med andre hvis du har muligheten. Vi har hatt stor glede og nytte av å samarbeide med Punktum. Det er mye samarbeidsområder og så er man ikke så alene.

– Men det viktigste er at det ikke er farlig å starte egen bedrift. Det er spennende og givende. Dagene så langt har vært veldig fine, sier Ina Leikvoll Grønaas.

_______________
Sunkost er Norges eldste helsekostkjede. Gjennom 30 år har butikkmedarbeidere med spisskompetanse innen naturlig helse, trening og velvære bidratt til å gjøre livet litt sunnere og litt bedre – for mange! Sunkost gjør det enklere og mer fristende å leve sunt. Dette skal synes på våre dyktige veiledere i butikk, og på vårt rikholdige sortiment av veldokumenterte kvalitetsprodukter. Sunkost fører et bredt utvalg produkter innen kategorier som kosttilskudd, naturlig hudpleie, trening, mat og drikke. Sunkost har 103 butikker over hele landet. Kilde: Sunkost.no