Internasjonale ambisjoner fra Vadsø

 In Nyheter

Fra Banken i Vadsø ledes et lite konsulentselskap som mener de har funnet modellen for fremtidens konsulentselskap. Fra dag én har de hatt internasjonale ambisjoner og våre tjenester blir tatt godt imot. 

– For oss går forskning og konsulentarbeid hånd i hånd. Vårt arbeid er tilgjengeliggjøring av forskning, og der det ikke finnes forskning har vi som mål å bringe ny kunnskap til innovasjonsfeltet.

Det sier daglig leder Kristian Wengen i Tinkr. Med seg på laget har de noen av verdens fremste forskere.

– Innovasjon og kreativitet er nødvendig for å løse både dagens og fremtidens utfordringer for både bedrifter og samfunn. Det er en av årsakene til at vi blir motiverte av å jobbe med dette feltet.

Arbeider internasjonalt

De tre gründerne i selskapet er fra Nord-Norge, to fra Vadsø, og en fra Tromsø. Nylig åpnet Tinkr underkontor i Oslo. I dag har selskapet 6 ansatte som står for totalt 5 årsverk. Tinkr har hatt internasjonale ambisjoner fra første dag.

Kristian Wengen forteller at man tidlig etablerte et nettverk av internasjonalt anerkjente forskere som arbeider aktivt med Tinkr både på konsulentprosjekt og i forskningsprosjekter.

– Slik kan vi gi våre kunder konkrete løsninger til deres konkrete utfordringer. I tillegg ble vi tidlig Norges representant i kommiteen som utvikler den internasjonale ISOstandarden for innovasjonsledelse. 

Det har gitt selskapet flere spennende muligheter internasjonalt. Det siste året har de hatt foredrag og møter med selskaper i Argentina, Uruguay og Nederland, og jobbet for norske selskaper i land som Jordan og Irak. Forskerne sitter i Sveits, USA og Australia.

Store forskningsbehov

Selv liker Wengen seg aller best i Vadsø.

– Vi har fått god støtte fra mellom annet Innovasjon Norge sine innovasjonskontrakter og internasjonaliseringsmidler de siste årene. Disse midlene gjør at vi kan jobbe aktivt med å kommersialisere forskningen og fremskaffe ny forskning på området

For 2018 har Tinkr mål om å ta nye steg innen forskningen. De har søkt og søker både på regionale, nasjonale og internasjonale forskningsmidler.

– På de områdene vi ser på er det store forskningsbehov. De neste årene skal vi ha fokus på tre områder; små bedrifter, kommuner og bistandsbransjen. Her har vi med oss både norske og internasjonale forskere og konsulentselskap. Målet er å bli eksperter internasjonalt på dette området. Og hovedkontoret?

Det er i Vadsø – selvsagt!