Kjøllefjord til TIFF i Tromsø

 In Nyheter

Filmselskapet Orto Polare fra Kjøllefjord får muligheten til å vise Karenina and I for internasjonale eksperter og filmfolk. Det skjer under under TIFF i Tromsø i januar. – Dette er en enorm sjanse for oss, sier filmparet Gørild Mauseth og Tommaso Mottola fra Kjøllefjord.

Orto Polare as er valgt ut til Below Zero med dokumentarfilm prosjektet Karenina and I under Tromsø Internasjonale Filmfestival, TIFF, den 20.-23. januar 2016. Prosjektene plukkes ut av European Documentary Network, EDN, som også leder workshopen i forkant av pitchen.

– Dette betyr veldig mye for oss og for filmens fremtid! Det er en unik mulighet og plattform hvor man får mentorship av ekspertpanelet til EDN, som hjelper oss til å skjerpe historien og fortelle den på best mulig måte for så å pitche den foran et internasjonalt panel. 

Det forteller Gørild Mauseth som er produsent for filmselskapet Orto Polare AS i Kjøllefjord. De er på vei inn i en postproduksjon etter jul med Karenina and I. En pitching på Below Zero øker sjansen for videre finansiering og markedsføring frem mot salg av sluttproduktet.

– Dette vil også ha stor betydning for våre sjanser nå når vi skal søke Norsk Filminstitutt, NFI, om støtte til filmen.

Below zero er et finansieringsforum for dokumentarfilm hvor filmprodusenter får presentere sine prosjekter for investorer fra forskjellige land. Det er det eneste faste finansieringsforumet for dokumentarfilm i Norge, og arrangeres årlig under Tromsø Internasjonale Filmfestival. Det er også et av få fora som fokuserer på et avgrenset regionalt område, nemlig Nordområdene.

Inntil 12 prosjekter velges ut til å delta og får anledning til å pitche, dvs. vise frem sine prosjekter for et panel av internasjonale eksperter fra europeiske filmfond, salgsagenter og TV-stasjoner. Filmene kan være på ulike stadier i utviklingen, fra tidlige ideskisser til nesten ferdige produksjoner. 

Mauseth forteller at det ligger mye jobb bak en slik søknad til Below Zero og mye jobb under de tre intense dagene i Tromsø i januar. EDN, som velger ut filmprosjektene, skal ha søknadene på engelsk og selve visningen/pitchen foregår også på engelsk.

– Men dette er et løft for filmbransjen i Finnmark fordi slike plattformer er en av de få mulighetene vi har i Norge, takket være TIFF sitt engasjement i samarbeide med EDN og Nord-Norsk Filmsenter, NNFS, som arrangør. Artig er det også at Sparebanken Nordnorges Kulturnæringsstiftelse deler ut en hovedpris på 40 000 kroner til beste Pitch og 10 000 kroner til et prosjekt med stort potensial, men som trenger mere utvikling. Det er jo også en inspirasjon for oss som deltar.