Kortnytt fra Hermetikken – mars 2015

 In Nyheter

Det er stor aktivitet i Hermetikken Kulturnæringshage for tiden, både blant bedriftene, men også for selve utvikling av næringshagen som aktør for kulturbedrifter i regionen. Her er en kortversjon av det som skjer akkurat nå:

Hermetikken kulturnæringshage har nylig besøkt kulturdepartementet og fikk vi møte statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag (H) og rådgiver Sverre Mjøen. De visste selvsagt om Hermetikken og ville høre hvilke bedrifter som var medlem, hvordan vi tenkte utvikling fremover og hvilke prosjekter vi jobba med. Statssekretæren ønsket å komme til Finnmark ganske snart. 

Fotografen Bjarne Riesto har i disse dager fornyet sine web-sider. I forhold til det gamle nettstedet er designet pusset opp. Dessuten er det en masse nye bilder, både på gallerisidene og i billedarkivet. Det nye nettstedet er også tilpasset for bruk med mobiltelefon. Bjarne sier at han ikke alltid klarer å holde følge med all ny teknologi, men siden mobiltelefon har blitt det viktigste surfemedium for mange er det nødvendig å være representert også på den plattformen. Etterhvert vil han også lage en utgave spesialtilpasset for nettbrett. De som vil ta en titt og se på nye bilder kan følge denne linken: www.riesto.no

Filmfond Nord med Signe Pahle besøkte Hermetikken i går – et informativt og viktig møte om filmnytt og insitamenter. Med på møtet var Harry Johansen, Trine Hamran, Jenny Løvlie, Samuel Padget, Mette Westlie, Torill Olsen og Wenche Pedersen.  Gørild Mauseth, Tomasso Mottola og Harald Devold var med på Skype. 

Hermetikken-Caféen er igangsatt. Vi møtes hver måned til et uformelt møte en torsdag i måneden og tar opp tema som er viktig for bedriftene. Sist diskuterte vi hvordan vi kan bruke tidligere oppdrag i markedsføring for å få nye kunder.

Ekkerøy Feriehus er i full gang med å planlegge ny-utbygginga på Ekkerøy med nytt overnattings-og opplevelses konsept nært hav og arktiske fugler på Ekkerøy.

Roadshow Varanger går av stabelen 9. og10.april. Dette er kommet i stand fordi reiselivsaktører i området ønsker å bli bedre kjent med hverandre. Nå er mesteparten av programmet på plass. Vi kjører buss fra Vardø til Båtsfjord – via Vadsø, Nesseby og Tana – for å dele kunnskap, bli bedre kjent med hverandre og se på og høre om reiselivstilbud og produkter langs Norges mest spennende vegstrekning. Masse opplevelser, mat, spennende innlegg og diskusjoner underveis. Invitasjonen går først og framst til bedrifter som jobber med reiseliv, mat, opplevelser og kultur. Det er gratis å være med. Og det går an å være med på deler av turen. Vi har plass til flere. Påmelding til wenche@naeringssenter.no

Fix Film med Martin Fotland og Tom Paulsen skal på en turné for presentere sine reklamefilm-tilbud for din bedrift eller organiasjon. Ta kontakt med Martin.fot@gmail.com hvis du vil ha uforpliktende besøk. Her er reiseruta: 13. April: Vadsø – 14. April: Tana – 15. April: Båtsfjord – 16. April: Berlevåg – 17. April: Kirkenes

Arc Giraff har – også i år – laget ny grafisk profil og nettside for Varangerfestivalen. Ta en titt på nettsiden varangerfestivalen.no og profilbildene på Facebook Varangerfestivalen for en smakebit av den nye profilen. Vi gleder oss veldig til å vise fram hele plakaten, men vi må vente til alle de store artistene har blitt lansert.

Surstoff kulturnæringsnettverk skal ha neste samling i Hammerfest 1.-2. oktober. Etter suksessen i Vadsø i fjor forventer vi at mange kulturnæringsbedrifter holder av datoen og kommer på samlinga. Surstoff-prosjektet består av Hermetikken kulturnæringshage, Klekkeriet, VERK og Kulturnæringssatsinga i Berlevåg.

Kooperativet Kulturscene arrangerte en politisk debatt der ordførerkandidatene i KrF, Høyre, Venstre, SV og Ap ble utfordret på hvilken kulturpolitikk de ville føre hvis de kom til makta etter valget. Debattleder var Hermetikken-bedriften Formidlingskraft v/Torill Olsen.