Kreativ filming av Tanalaksen

 In Nyheter

Laksefilming - foto ystein Hauge

Snart er han premiereklar med sin egen dokumentarfilm «Fargene og Livet». I mellomtiden jobber han som fotograf for NRK natur med ny film om Tanavassdraget. I mange uker har Harry Johansen i Govas Film & Medieproduksjon filmet på land, til vanns og i luften med (foto: Øystein Hauge).

– Det er artig og interessant å jobbe med et tema som Tanaelva og Tanalaksen, så oppdraget for NRK er midt i blinken for meg, sier han. – Jeg har filmet fra helikopter, fra båt, fra land, både vidt og bredt. Som dere ser på bildet, så har det vært kreative fotoløsninger jeg har måttet være med på for å få de beste bildene. Dette er et fotoskjul som ligger i Lavvunjarg-sundet, og har vært fortøyd der hele sommeren. Den leies ut til fugle- og dyre interesserte fotografer.

– Jeg er heldig som får jobbe med film i mitt eget landskap. Og laks er noe jeg burde vite veldig mye om, sier den habile sjølaksefiskeren med et smil.

Laksefilming - foto Harry JohansenLaksefilmen fra NRK er sendeklar tidligst til jul. Harry er imidlertid med dette ferdig med sin del av jobben. – Jeg er involvert i mange ulike filmoppdrag ved siden av å lage dokumentarfilm, og er privilegert som får jobbe som fotograf i Finnmark. Nylig ble Harry en del av det kreative miljøet i Hermetikken næringshage og har med det en gjensidig mulighet til samarbeid.

Om noen uker er det premiere på dokumentarfilmen «Fargene og Livet», og da blir det nok å gjøre med promotering og visninger. Det er en annen historie du snart skal få høre mer om.