Kreativ Industri bistår sørsamiske gründere

 In Nyheter

Kreativ Industri utvider stadig sitt virkeområde, både faglig og geografisk. Nå kjører de Dáhttu for Sametinget i Snåsa.

Dáhttu er et bedriftsutviklingsprogram for bedrifter som ønsker å leve av samisk kulturnæring. Programmet har Kreativ Industri kjørt i Finnmark og Troms, nå kjøres det i sørsamisk område, med utgangspunkt i Snåsa.

Målgruppen for programmet er samiske kulturnæringsbedrifter. Det åpnes også for samiske reiselivsbedrifter. 

Siden 2009 har Kreativ Industri AS levert tjenester innen bedriftsrådgivning, markedsplanlegging, prosessledelse, rekruttering, utredninger og prosjektledelse. Samarbeidet med Sametinget om bedriftsrådgivningsprogrammet Dáhttu startet for 2 år siden og er en suksess.

– De som deltar på Dáhttu får jobbe med idéutvikling, etablering eller utvikling av eksisterende bedrift og strategiutvikling, ut fra bedriftens eget behov. I tillegg får deltakerne inntil 50 timer rådgivning av erfarne konsulenter, utveksle erfaringer med andre gründere/ledere og få delta på tre samlinger, forteller bedriftsrådgiver og leder i Kreativ Industri, Marit Vambheim. Dette er tredje program i serien som nå gjennomføres i Nordland.

Dáhttu er ikke et kurs, men et program, og krever at bedriftene både har vilje og ønske (dáhttu) til å bruke tid og ressurser på utviklingsarbeid. Det går over ett år og starter vinteren 2016.

Utviklingsprogrammet er finansiert av Sametinget og det er i alt 12 bedrifter som får muligheten til å delta. 

Annonse-Dahttu

Det er har plass til 12 bedrifter i programmet.

Samlinger vil bli arrangert på Sametingets lokaler på Snåsa.

Deltakerne betaler en egenandel på 3000,-, og dekker reise og opphold til samlinger selv.

Frist for å melde interesse er 10.februar 2016.

Ta kontakt med

Kreativ Industri

Telefon: 488 82816

e-post: post@kreativindustri.no

Prosjektleder: Marit M. Vambheim