Kulturpilot besøker Island

 In Nyheter

Prosjektet Attraktiv Arctic Varanger skal markere kulturelle, historiske og naturressurser i Varanger gjennom kunstnerisk kreativitet. Prosjekteier er Kulturpilot i Vardø og nå har leder Gry-Anita Kristiansen nettopp har besøkt Island for å få i gang et arktisk samarbeid mellom Vardø og Island.

Kjersti Hronn og Gry på Island

På reisen har de søkt kreative samarbeidspartnere som malere, utøvende kunstnere, fotografer, filmskapere og designere for å delta i prosjektet. På bildet ser dere fra venstre Kjersti, Hronn og Gry-Anita.

Vardø har selv mye å by på for turister som vil besøke øya;
En festning fra det 14. århundre, hekserier fra 1700-tallet og tradisjonelle norsk-russiske handelsforbindelser siden det 18. århundre er blant de rike historiske ressursene i Varanger. Bemerkelsesverdige historiske personligheter som Fritjof Nansen, Roald Amundsen, Agnar Mykle og Maximiliam Hell har satt sine spor i Vardø, en øy på kanten av Varanger.

Deler av Varanger ligger i Arktis klimasone. Klimaforholdene og de ville fuglklatene tiltrekker seg store fuglebestander. I tillegg er store fiskebestander, både på sjø, i elv og i innsjøer, plassert her. Månelandskap og platå-landskap, skiftende lys, midnattssol, polar netter og nordlys er noen av de mange bemerkelsesverdige naturfenomenene. Hver sesong med skiftende vær gjør at det her er både utfordrende og vakkert.

Kunstnere med interesse i naturskjønne omgivelser, unike historiske og kulturelle ressurser, er velkommen til å besøke Varanger og lage kunst her.