Kulturrådet støtter Hermetikken-bedrifter!

 In Nyheter

Hermetikkenbedriftene markerer seg også i Kulturrådet. Gratulerer til Siri Broch Johansen, Dáiddadállu og Varangerfestivalen med støtte i første runde med tildelinger fra Norsk kulturråd.

–Vi er glade for å ha fått så mange gode søknader fra Finnmark, og håper på enda flere i neste runde, sier rådsleder Tone Hansen i en pressemelding. 

Nær halvparten av de 15 tilskuddene går til musikkrelaterte prosjekt, men også scenekunst, visuell kunst og kulturvern er representert. Karasjok og Vadsø står med tre prosjekter hver, men også Sør-Varanger, Tana og Alta stiller sterkt. Prosjekt i Kautokeino, Lebesby og Porsanger er også med på listen, skriver Radio Nordkapp.

Kulturrådet forvalter Norsk kulturfond, som skal bidra til produksjon og formidling av kunst og kultur i hele landet. Dette er den første av fire tildelingsrunder fra Kulturfondet i 2019. Til denne runden kom det inn 32 søknader fra Finnmark-baserte prosjekt, noe som betyr at 47 prosent av søknadene ble innvilget. På landsbasis ble 41prosent innvilget denne gang.

Sbjohansen Skriv Siri Broch Johansen fra Tana fikk kr. 100 000 til Håndtak forprosjekt. Dáiddadállu/Kautokeino Kunstnerkollektiv fikk kr. 90 000 til «Kill a Cat show» og «Atlasklubben» – Dáiddadállu LES-huset 2019. Vadsø Jazzklubb/Varangerfestivalen mottok kr. 575 000 til musikalske prosjekter og kr. 250 000 til Kooperativet Kulturscene – Oppussing backstage-lokaler.

For en fullstendig oversikt over støtteordninger innvilget i denne runden, trykk HER.