Mona Halvari nytilsatt i Hermetikken

 In Nyheter

På kort tid har Hermetikken Kulturnæringshage doblet antall ansatte. Mona Halvari er den fjerde som blir en del av Hermetikken-suksessen. Spennende fagmiljø, arbeidsoppgaver og ønske om nye utfordringer lokket Halvari fra fylkeskommunen til Hermetikken. 

Mona Halvari. Foto: Torill Olsen

Mona Halvari er ekte Vadsøværing på 39 år og har de siste årene vært innkjøpsrådgiver i Finnmark fylkeskommune med arbeidsoppgaver knyttet til blant annet offentlige anskaffelser og kollektivtrafikk. 

Med en master i innovasjon og entreprenørskap, bachelor-grad i småbedriftsledelse samt pågående merutdanning i regnskap er det en usedvanlig kompetent medarbeider som nå kommer inn i Hermetikken. 

Det setter leder for Hermetikken Kulturregnskap AS, Bjørg Vingen, stor pris på. 

– Vi er svært fornøyd med at Mona Halvari blir en del av Hermetikken Kulturregnskap. Hun har en kombinasjon av kunnskap og erfaring som er svært relevant for det hun skal jobbe med: Bistå Hermetikken-medlemmer og andre kulturnæringsbedrifter med regnskap, økonomiforståelse og entreprenørskap. 

Ansatt i det nye selskapet

Halvari ansettes i det nye selskapet, Hermetikken Kulturregnskap AS, som skal hjelpe gründerne og bedriftene med økonomiarbeidet.

Det er for å bistå kulturnæringsbedriftene med en av de største utfordringene; Regnskap og økonomi, sier daglig leder i Hermetikken kulturnæringshage, Mette Westlie.

– Vi er glad for å få Mona Halvari med på laget. Hun har både relevant bakgrunn og kompetanse, og har også erfaring fra privat næringsliv. Det er en stor styrke for våre medlemsbedrifter og andre kunder. 

Før Halvari startet i fylkeskommunen jobbet hun i det private næringsliv. 

– Jeg trives i det offentlige, men det er ikke til å legge skjul på at det er raskere beslutninger og en annen dynamikk i det private.

Mona Halvari (t.v.) og Bjørg Vingen

Stor pågang

Ansettelsen av Mona Halvari skjer på bakgrunn av stor pågang og økt behov for økonomitjenester blant kulturnæringsbedrifter, sier Bjørg Vingen.

– Vi ønsker å være et verktøy spesialisert på regnskap for kultur. I den forbindelse ønsker vi å  videreutvikle spesialisering på de ulike kulturområdene, som for eksempel film og festivaler.

Derfor er vi glad for at Mona Halvari har er en bred kompetanse med kombinasjon av entreprenørskapsforståelse, innovasjon, kunnskap om småbedriftsledelse og at hun er godt i gang med regnskapsutdanning.    

Mona Halvari tiltrer stillingen 16. april 2018.