MONSTER henter kompetanse fra Hermetikken

 In Nyheter

Hva har Gørild Mauseth, Kim-Erling Johansen og Torgrim Halvari til felles? Jo, de bidrar til NRK-produksjonen MONSTER og er medlemmer i Hermetikken Kulturnæringshage. 

– Jeg har sett noen råklipp og dette blir absolutt en av de flotteste produksjonene som blir vist på NRK i 2017. Utrolig god Finnmarksreklame med bilder jeg ikke har sett maken til før.

Det sier en entusiastisk Torgrim Halvari, Kibergsværingen og stillfotografen som er hyret inn for å ta bilder fra innspillingene, bilder som skal brukes i markedsføring og lansering av serien. 

– For min del har det vært det vært en spennende opplevelse. Har ikke jobbet på så store filmsett tidligere. Spennende, men mye ventetid og så må man hele tiden være «på hugget» for å få de beste bildene.

Kim Erling på filmsett. Skallelv. Foto: Torgrim Halvari

MONSTER er NRKs nye thrillersatsning der mye av innspillingene har foregått i Finnmark. Det er en thrillerserie fra den nordligste delen av verden – der naturen er nådeløs, og hvor åndelighet og brutalitet måler krefter, står det å lese på Monsters egen facebookside. Jakob Oftebro, Ingvild Holthe Bygdnes, Bjørn Sundquist og vår egen Gørild Mauseth har hovedrollene. MONSTER kommer på NRK januar 2017.

Gørild Mauseth, skuespiller og eier og produsent for Orto Polare i Kjøllefjord, har bare godord om serien og jobben, selv om hun ikke kan røpe så mye.

– For meg personlig vil jeg bare si at jeg aldri har spilt en slik type rolle før. Og publikum har heller aldri sett meg slik før. 

Mer vil hun ikke si om den saken.

Men hun legger til at det å medvirke i Monster har vært bra, for det er ikke hver dag at hun som skuespiller får operere i Finnmark. Selv om Gørild Mauseth jobben i Monster er personlig ansatt i den jobben, kommer hun til å benytte dette i senere promotering for at hun er etablert i Finnmark. 

Men det er ikke bare Gørild og Torgrim som har jobba for Monster. Også Kim-Erling Johansen i Johansen Audio fra Nesseby har vært med.

– For meg har det personlig og faglig vært veldig nyttig å delta på denne storproduksjonen. jeg har fått utvidet nettverket, fått mer kompetanse og ansiennitet. I tillegg blir man jo kjent med veldig mange hyggelige mennesker.

Dessuten legger han ikke skjul på at å ha Monster på cv´en kan bidra til flere oppdrag både for NRK og andre produksjonsselskap.

Torgrim Bjørn Kim monster

Når MONSTER i januar vises på Norges (og kanskje utenlandske) tv-skjermer er det en uvurderlig Finnmarksreklame som når ut til de store masser. Skandinavias beste filmfotografer har fanget den mektige, storslagne og særegne naturen i Øst-Finnmark østligste.

Torgrim Halvari sier at filmklippene han har sett klipp av gjør ham stolt og ydmyk.

– Det er en fantastisk opplevelse å jobbe med profesjonelle fotografer i et naturlandskap jeg kjenner fra barndommen. Vi har virkelig en mektig og vakker natur. 

Han legger til at under hele innspillingen av Monster har folk langs leia fra Vadsø til Vardø vært hjelpsomme og vennlige. Alle på settet har følt seg velkommen til folket og naturen under hele innspillingen. 

TorgrimHalvari monster