Monster-Margot får Karenina på kinoplakaten igjen!

 In Nyheter

Nå settes Karenina & I opp på kinoplakatene igjen, takket være Margot fra Monster-serien.

Det forteller en glad og stolt Gørild Mauseth på telefonen.

– Det er ikke hver dag at filmer kommer i «reprise» på kinoen, så det er helt klart at Monster er årsaken, sier hun. 

I Monster spiller hun en hardbarket narkobaron, en rolle som egentlig var tiltenkt en mann. Mauseth fikk strålende kritikker for sin rolletolkning i en serie som er solgt til 40 land.

Karenina & I hadde Norgespremier den 24. februar i år. I filmen utfordres Gørild Mauseth av den nesten umulige oppgaven det er å spille ANNA KARENINA på et språk hun aldri har snakket og i forfatterens hjemland. Hun legger ut på en reise for å lære russisk og oppdage de egentlige årsakene til at Tolstoj skrev romanen. Det Gørild ikke vet, er at Anna Karenina vil bli hennes livs rolle og forandre henne for alltid.

– På en måte har tolkningen av Karenina hjulpet meg til å tolke ekstremt maskuline Margot. Selv om Karenina rent fysisk er feminin, har hun manlige karaktertrekk, påpeker Mauseth. Karenina er skrevet av en mann og Margot skulle egentlig være en mann, det er en litt artig tvist, sier hun. 

Håper ungdom vil se Karenina

Gørild Mauseth ønsker at unge mennesker skal fatte interessen for Karenina og fylle kinosalene når Karenina & I settes opp i Oslo, Tromsø, Alta og etter hvert Mehamn, Kjøllefjord og Lakselv.

– Monster hadde et ungt publikum, jeg håper at de av den grunn vil se Karenina & I. For en litt eldre garde kan det være at Margot i Monster-serien på tv minte dem om Gørild Mauseth og av den grunn fyller kinosalene nå i andre runde. 

Gørild Mauseth. Foto: selfieNår filmen settes opp i Oslo drar Gørild og ektemannen Tommaso Mottola dit.

– Det passer godt, for vi kommer fra filmfestivalen i Murmansk, Northern character Film- og TV-festival i Murmansk der Karenina & i er åpningsfilmen i år.

Sier Gørild og legger ikke skjul på at hun syns det er tøft at hun som førstegangsprodusent får en film opp på kino igjen. 

Det viser også at det går an å komme fra en liten plass helt nord i landet og lage film derfra som når ut både nasjonalt og internasjonalt. 

– Jeg tror alt er mulig hvis man bare tørr å flytte på seg, søke nye utfordringer og våge å ta nye roller.

 

 

Karenina & I settes opp på følgende kinoer:

Ringen kino i Oslo 19.11 kl. 15.30
Aurora kino i Alta 19.11 kl. 14.15
Kirkenes kino 19.11 kl. 19.00
Fokus kino i Tromsø 26.11 kl. 14.30
I romjula settes filmen opp i Kjøllefjord, Mehamn, Lakselv og Vadsø.

Og i NRK er Gørild Mauseth gjest i radioprogrammet Salongen til helga.