Noe for enhver musikksmak!

 In Nyheter

– Vi har jobba knallhardt for å gjøre den 6. Grenseløsfestivalen i Kirkenes enda bedre. Nå er plakatene på tur ut til folket, festivalavisa er klar og ny banner er på plass på Barentshallen.

 Det forteller en entusiastisk Stian Labahå, festivalsjef og primus motor bak Grenseløsfestivalen. 

De viktigste forbedringene er at logistikken blir bedre. For eksempel vil matserveringen bli mer synlig og tilgjengelige i år. Dessuten vil toalettfasilitetene forbedres. Det er gjort store endringer slik at folk skal få alt akkurat slik som vi tror de vil ha det.

 – Værgudene er kontaktet for å hindre gjentagelse av fjorårets regnvær. Godvær er bestilt, men ikke garantert, sier Labahå med et smil. Han er i godt humør nå som alt begynner å komme på plass.

Treffer et bredere publikum

Program Grenseløsfestivalen 1.-2. september 2017

Nytt av året er også at det musikalske programmet er mer variert enn noen gang før, alt for å møte et større publikum.  

For å treffe et bredere publikum både i alder og musikksmak tilbyr årets festival alt fra Kari Bremnes til Seigmen, det er et stort spenn både i musikksjanger og alder. Nå får flere høre det de vil høre.

– Det er mange som sier at de ikke har vært på festivalen før, men som nå sier at når vi har booket Seigmen, ja, så kommer de til Grenseløsfestivalen for første gang! Det er artig å høre, sier Stian Labahå.

Allerede nå ser festivallederen at de selger billetter til mange som aldri har vært på Grenseløsfestivalen før. 

Grenseløsfestivalen gir ringvirkninger

Aurora er et stort trekkplaster, sier Labahå og er stolt over å ha fått henne til Kirkenes.

– Aurora er en så stor artist i USA at vi har fått mail om to grupper som kommer fra Amerika for å se henne i Kirkenes? En av Auroras store fans er Katy Perry som ifjor skreiv på twitter om sin forelskelse i Aurora. Det kunne hele 66 millioner følgere lese om på Twitter. Håper alle skjønner at vi får en verdens stjerne på besøk i september.

Amerikanerne ønsker også informasjon om hva annet Kirkenes kan by på ved siden av konsertopplevelsen.

Sier Stian Labhå og legger til at en haug med gutter fra Drammen har tatt kontakt og vil komme til festivalen. 

– De spør også hva man ellers kan få av naturoppleveser i Sør-Varanger. Det er artig at festivalen gir gode ringvirkninger!

God booking-kompetanse

På spørsmål om hvordan festivalsjefen klarer å få booket store stjerner til en liten festival lengst nordøst i landet, sier han spøkefult at det bare er å plukke opp telefonen, ringe dem og spørre hva de koster og om de har tid!

Men så innrømmer han at det ikke bare handler om flaks. Kunsten er å følge magefølelsen og lytte til folk, finne ut hva som treffer folk, sier han.

– Jeg spør folk hva de ønsker å høre. Men jeg gjør også annen researcharbeid.

– Ta Vazelina Bilopphøggers, for eksempel. Jeg så deres TV2-opptreden som gjorde dem aktuell igjen, deretter så jeg at de ble booket til store festivaler som Øyafestivalen. Da skjønte jeg at de var noe folk ville ha. De har en stor fan-skare, og trekker mye publikum.

Grenseløsfestivalen for store og små

Vennebyen er tilbake i år. 

– Etter den utrolige suksessen sist de var her så har vi valgt å re-booke vennebyen. Sist var forestillingen helt utsolgt og stjal forsiden i begge lokal aviser. Faktisk foran Åge og Sambandet. 

Sier Stian Labahå og fortsetter:

– Og så må vi ha med ølfesten! Oktoberfesten er vår største suksess. I år har vi valgt å leie inn ett enda større telt til oktoberfesten som åpner lørdagens program under grenseløsfestivalen.

– Ølfesten er en utrolig populær greie. Helt utsolgt og alltid å full gass!

Labahå oppsummerer årets festival med at han nå har et program som treffer flere, festivalen har forbedret logistikk, har i 5 år vist at de kan levere og festivalen begynt «å feste seg» hos nye og gamle publikummere. 

– Så da er det bare å pakke ned Tyrollerhatten, pusse rocke-skoen å ringe Ticketmaster. Vi sees 1.-2. september i Kirkenes!