Samovarteateret med ny Ellisif-forestilling

 In Nyheter

Samovarteateret setter nok en gang opp en sterk forestilling med premiere den 2. november.  «Det lille mennesket med den sterke viljen, i det store, politiske spillet» er navnet på jubileumsforestillingen i forbindelse med Ellisif Wessels 150-års jublileum.

Ellisif Wessel (1866 – 1949) er en av de mest markante og likevel ukjente kvinneskikkelsene i Norges historie. I 2016 er det 150 år siden hennes fødsel.

Ellisif levde store deler av sitt voksne liv her i Kirkenes, hvor hennes utrettelige aktivitet ble en viktig drivkraft for å skape et bedre og mer rettferdig samfunn.

Historien om Ellisif, hennes engasjement og hennes uredde stemme er viktig å fortelle om i dag, kanskje viktigere enn noen gang før. Vår verden preges av nye klasseskiller og større forskjeller.

Ellisif Wessel står som en stødig klippe og et symbol på at det nytter å bry seg, engasjere seg og stå opp for det man tror på. Når Ellisif fikk gjort så mye på sin tid – tenk hvor mye ett menneske kan utrette i dag!

Forestilling har premiere 2. november kl. 19.00!

Lørdag:    05.11 kl. 14.00

Søndag:   06.11 kl. 19.00

Billettpriser: kr 200, -/180,-

Bestill billetter hos audhild@samovar.no

Samovarteateret er medlem i Hermetikken Kulturnæringshage.

Det er et profesjonelt teater etablert av Bente S. Andersen i Kirkenes i 1990. Teateret har satt opp mer enn 45 ulike profesjonelle teaterproduksjoner med scenekunstnere fra 16 forskjellige land.

Samovarteateret har 6 fast ansatte og engasjerer hvert år mellom 15 og 35 kunstnere til sine ulike produksjoner og prosjekter.

Våre samarbeidspartnere kommer blant annet fra Armenia, Georgia, Azerbaijan, Polen, Spania, Tyrkia, Litauen, Russland og de nordiske landene.

Samovarteateret har et omfattende nettverk, solid erfaring og flyttet i 2012 inn i et flunkende nytt teaterbygg. Dette i kombinasjon med vår geografiske plassering gjør det naturlig for teateret å fungere som et kraftsenter for scenekunst i nordområdene. Samovarteateret har et spesielt fokus på å jobbe med russiske utøvere fra vårt naboland i øst.