Silje flyttet motstrøms – til Finnmark!

 In Nyheter

– Jeg har alltid drømt om å flytte til Finnmark sier Tromsøjenta Silje Mork (28) som nettopp har flyttet motstrøms, til Vadsø.

– Jeg er typen som gjennomfører det jeg har lyst til å gjøre, så her er jeg, sier hun med et smil fylt av optimisme.

Silje mener at årsaken til at hun havnet nettopp i Vadsø skyldes Jakobselvværingen Kristin Harilas varme anbefalinger av Vadsø. – Vi møttes på Instagram, det var her «markedsføringa» foregikk.

Silje vurderte egentlig å dra til Gran Canaria, men etter en prat med Kristin ble det Vadsø isteden.

For Tromsøværing har lenge villet flytte til Finnmark og oppleve Finnmark. Kristins anbefalinger var lett å følge. Nå har Silje tatt permisjon fra jobben, leid ut leiligheten i Tromsø og skal leve drømmen ved Varangerfjorden.

Nytt massasjetilbud?

– Sannheten er at jeg ikke hadde planlagt så mye da jeg kom hit. Tanken var å kanskje jobbe på kafé eller noe sånt, sier Silje. Men så dukket en ny mulighet opp.

Hun er utdannet massør og vurderer nå å starte et nytt massasjetilbud i Vadsø. Da Marit Broch Johansen i Tana massasje- og kroppsterapi flyttet sin virksomhet fra Hermetikken, ble det både lokale og tilbud ledig.

– Når lokalene i Hermetikken har blitt ledige åpner det seg muligheter, sier Silje. Men hun er opptatt av å gjøre grundige undersøkelser for om det er marked og økonomi i et nytt massasjetilbud i Vadsø, før hun bestemmer seg.

Foto: Kristin Harila.

Etablering av bedrift midt i en pandemi ser ikke Silje på som et problem.

– Vi bruker papir istedenfor håndklær og kaster det etter hver kunde. Så spriter vi alt, lufter rommet og venter 15 minutter mellom hver kunde. Forøvrig er det selvsagt at vi bruker munnbind.

Trives i Vadsø

– Vadsø er «føderalbyen», du blir gravid der, sa vennene mine på spøk da jeg flyttet hit.

Hun er ikke ikke spesielt opptatt av det, men det er viktig å bli kjent med folk, være sosial. – Jeg har allerede meldt meg inn i sykkelklubb og generelt er trening viktig for meg.

Silje ser på seg selv som et «impulsmenneske», en rastløs sjel.  – Du må få ro i ræva, sa sjefen min i Tromsø spøkefullt da jeg søkte permisjon. Det er kanskje noe i det, for rusen får jeg av å flytte hit, prøve noe nytt.

– De fleste vennene mine drømmer om å dra til varmere strøk. Jeg drar andre veien!