Steffen med veggmalerier for Statens Vegvesen

 In Nyheter

Steffen Aronsen DESIGN har nettopp ferdigstilt fantastiske veggmalerier på vegvesenets museale samlinger i Skipagurra. – Det har vært utrolig morsomt å få arbeide med dette prosjektet, sier han. Jeg har glist meg gjennom hele jobben, og skulle gjerne hatt flere slike oppdrag, gjerne for muséer og andre som dokumenterer historie.

Det Steffen har gjort er å lage veggmalerier som viser hvordan folk og frakt med Langnes-ferga foregikk den gang det var fergetrafikk over Tanaelva. Dette er en del av Statens Vegvesens arbeid med å samle, systematisere og sette i stand gamle maskiner, kjøretøy og andre gjenstander med tilknytning til Vegvesenets aktivitet i Finnmark, har pågått gjennom mange år. 1. juli åpner Statens vegvesens museumssamling i Skippagurra, og feirer dermed 100-årsjublieum.

Men der har ikke Steffen tenkt å være til stede. Det blir for mye styr. – Jeg tenkte å dra bortover noen dager senere for å høre hvordan utstillingen og mine veggmalerier ble mottatt. Det er jo spennende å høre om folk likte det eller ikke. For Steffen er ikke av dem som liker å stå i front og skryte av egne bragder. Han oppfatter seg selv som en håndverker heller enn en kunstner. Folk som har sett hans veggmalerier og utsmykninger er ikke alltid enig i den betegnelsen. 

Oppdraget for Statens vegvesen har vært spesielt interessant for Steffen. – Det er viktig for meg å få være med å dokumentere historien for kommende generasjoner og der jeg kan være historieforteller gjennom å male. Dette er Vegvesenets Finnmarkshistorie innenfor fire vegger, men det er også lokalhistorie. Steffen anbefaler alle som kan til å ta en tur innom Skippagurra og se på den flotte utstillingen. I mellomtiden kan du få en smakebit av Steffens veggmalerier for Statens Vegvesen ved å klikke på denne lenken: Facebook

Flere oppdrag for Statens vegvesen venter. Han skal nemlig illustrere informasjonsfoldere om skuterløypestikking. Utover det blir han neppe arbeidsledig på en stund, for sommeren er en travel tid. Han skal lage bannere, utsmykke biler og lage enda flere utendørs veggmalerier i Vadsø. Om han aldri så mye vil bli kalt en håndverker er det en åpenbart en anelse kunstner der inne et sted.