Torgrim og Adam fra Stjernekamp

 In Nyheter

Fotograf Torgrim Halvari er den av våre medlemmer som jobber mye utenfor Finnmark, og gjerne med stjerner vi bare se på TV. Nå har han fått et kunstnerisk samarbeid med selveste Adam, kjent fra blant annet Stjernekamp. I dette intervjuet forteller Torgrim om samarbeidet med Adam.

Hvordan begynte det?

– For cirka 4 år siden fikk en kompis meg med på en konsert i Oslo. Det var på Stopp Pressen, en liten klubb. Jeg hadde egentlig ikke lyst men han insisterte på at dette måtte jeg høre.

– Det var første gang jeg hørte og traff Adam. Etter kun noen få toner skjønte jeg at denne karen var noe utenom det vanlige. Det er lenge mellom hver gang man hører en artist som er så utrolig musikalsk og som kan levere sin musikk på en så overbevisende måte. 

Unknown 4

Hvordan fikk du Adam med på at du kunne fotografere ham?

– Jo, det var sånn at eg ble så entusiastisk at jeg i pausen drog Adam med meg ut og sa at jeg bare måtte fotografere ham. Så jeg tok noen bilder utenfor klubben og sendte dem til ham dagen etter. Det tok ikke så lang tid før Adam svarte at han syntes bildene var veldig bra og lurte på om jeg kunne ta coveret til debutalbumet hans. Det takket jeg selvsagt ja til. 

– Bilder ble tatt og jeg hadde med meg min datter (da 10 år) som assistent. Bildene ble brukt på både singel og LP, CD m.m. Så kom stjernekamp og resten er historie. Adam vant hele Norge! 

Men det var bare begynnelsen på samarbeidet. Du er jo offensiv, fortell hva som gjorde at du også fikk gjøre coveret på den andre platen.  

– For noen måneder siden ser jeg at Adam har lagt ut på FB at han er i gang med sin andre plate og at den er helt analog. Jeg hadde jo tidligere snakket med Adam om at jeg jobber mye analogt og satte meg derfor ned for å skrive en melding til ham der det stod:  «Nå må du huske Adam at jeg også jobber analogt» som et hint om at han kanskje ville bruke meg som fotograf.

– Det trodde jeg egentlig ikke at han ville, han var jo plitt så populær. Men i det samme jeg hadde sendt meldingen kom det et svar hvor Adam sa at han akkurat satt å skrev til meg fordi han ville ha meg til å gjøre coveret på denne platen også.

Adam nr 3

 Hvorfor tror du han valgte deg igjen?

– Han sa at etter at han hadde blitt så kjent hadde en rekke store fotografer kontaktet ham for å jobbe sammen med ham, men at han ønsket å jobbe med meg siden vi fikk en god tone på siste oppdrag. 

– Adam liker egentlig ikke så godt å bli fotografert, men av en eller annen grunn ser det ut som det funker mellom oss. 

– Så jeg satte av noen uker til den jobben, vi jobbet med bildene på Botanisk hage, hjemme hos meg, i en støvete kjeller og under konsert mm. Siden platen var analog var vi ute etter et utrykk som kunne gjenspeile Adams musikk. 

– Vi har blitt gode venner gjennom disse jobbene og begge er fornøyd med resultatet.

Hvordan er det å jobbe med Adam?

– Jeg synes det er veldig givende og ikke minst trivelig å få jobbe sammen med Adam. Han er en av de mest musikalske menneskene jeg har truffet, hvert fiber strutter av musikalitet. Adam fortjener all den medgangen han har fått. Dessuten er han en svært trivelig og ydmyk person som «ser» menneskene rundt seg. 

– Lørdag 8. september stilte jeg ut noen av de bildene jeg har tatt av Adam på Rockefeller i forbindelse med plateslipp. Det ble en svært god konsertopplevelse. 

– Jeg håper jeg får jobbe videre med Adam. Jeg har allerede noen ideer jeg kanskje blir å gjennomføre fremover. Men det sparer jeg til neste intervju. 

Adam 5