Tusen idéer sorteres med Hermetikken på lag

 In Nyheter

– Det er lurt å ha Hermetikken-folkene med på laget når man får en prosjektidé eller trenger noen å drodle med. Det gjør det enklere å bestemme seg for om idéen er klar eller ikke. Det sier Emma Gunnarsson i Arcic Lux. Hun har vært medlem i Hermetikken Kulturnæringshage siden 2016, og brukt sitt medlemskap til å drodle mange idèer.

– Det har vært alt fra å diskutere prosjektideer, få tips og rådgivning til arbeidsintervju og etablering av facebook-side. Dessuten har jeg fått økonomisk hjelp til budsjett, søknader og økonomi for Arctic Lux. Så er det jo sånn at ikke alle idéene blir gjennomført, men man får tatt en slags risikovurdering før man går videre.

Emma legger vekt på at det ofte er ensomt for kunstnere å jobbe med utvikling.

– Det er ikke alltid like fruktbart å diskutere idéen med seg selv, dessuten er det en ensom affære! Hermetikken rommer mye forskjellig kompetanse og de hjelper til å med å kople medlemmer som kan føre til samarbeid eller prosjekt.

Emma understreker at hun har fått mange nyttige kontakter gjennom Hermetikken.

– De fungerer som en slagt møtested, det er alltid lika givende å komme på besøk på kontoret deres  i Vadsø.

Proff Kultur

Emma har deltatt på Proff Kultur, et kompetansetilbud i regi av Hermetikken Kulturnæringshage der deltakerne får kunnskap, råd og ikke minst praktiske maler og verktøy som skal gi konkrete resultater i en travel hverdag.

Gjennom dette kurset fikk Emma kontakt med Tonje Tunold i Boble Glasshytte, og dermed åpnet det seg en ny aktør å dele erfaringer med -og få tips på fler aktører å samarbeide med. Og ikke nok med det, nå lanserer hun en ny mulighet for idéutvikling:

– Kanskje kan Hermetikken skape en arena der vi kan drodle idéer og prosjektplaner med andre kulturnæringsaktører som er i samme situasjon? Og for å få en struktur på det kunne Hermetikken lede prosessen slik at det ikke bare blir et flott møte, men også en plan hvordan man går videre.

Tusen spørsmål

Som kreativ bedrift er det ikke antall idéer som er problemet. Det er få redusert antallet og få dem konkretisert og klar for finansiering ved å søke finansiering, finne tilskuddsordninger og skrive søknader.

– Også der er Hermetikken en som kan bistå med sin kompetanse og kjennskap til finansiering av gode prosjekter, sier Emma.

Når noen spør henne hvorfor hun er medlem i Hermetikken utover det å få hjelp til idéutvikling, svarer hun:

– De hjelper til med alle små og store ting man må tenke på når man skal sette en idé ut i livet. For eksempel prising av varer og tjenester, rettigheter til bilder, avtaler, kontrakter og mye annet som kulturnæringer har bruk for.

– Og det er lurt å være medlem, for da får man reduserte timepriser, sier Emma.