Uncertain States Kjøllefjord

 In Nyheter

Nå har det blitt fotoutstilling av prosjektet «Uncertain States Kjøllefjord» der profesjonelle fotografer kom nord for å dokumentere Nordkyn i mørketida. 

Det var i januar at 10 profesjonelle fotografer fra Norge, Sverige, Island og Storbritannia til Kjøllefjord for å lage en utgave av fotografiavisa Uncertain States Scandinavia.

Prosjektet ble gjennomført av Hermetikken-bedriften Arctic Culture Lab i samarbeid med Lebesby kommune. Avisa fikk navn «Uncertain States Kjøllefjord» og dokumenterer hvordan fotografene opplevde Nordkyn i mørketiden.

– Resultatet av besøket viser tydelig at Kjøllefjord og området rundt har et stor potensiale for kunstfotografi og at mørketiden er en spesiell og spennende utfordring til fotografer, sier Flavia Devonas Hoffmann i Arctic Culture Lab. 

– Ikke bare den storslagne naturen inklusive storm og stengte veier var inspirasjon til fotografene, men også hvordan samfunnet fungerer i ett område der få mennesker som bor spredt og med veldig store avstander.

Avisen ble presentert den 24. februar på den velkjente SHOOT galleri i Oslo.

Nå vises resultatet av fotobesøket på en utstilling på Kjøllefjord Folkebibliotek. Utstillingen åpnes på torsdag, 27. juli kl. 17.00 og varer til 15.  september.

Alle besøkere får en gratis avis av Uncertain States Kjøllefjord.

Denne lille monologen på bensinstasjon i Tana sammenfatter fotografenes opplevelse av Nordkyn:

«Er det dere som er fotografene? Jeg hørte på radioen i morges at dere var værfast. Jo, jeg vet hvem dere er.”

Arctic Culture Lab er et tverrfaglig platform for kunstnerisk og kulturell forskning og produksjon i Kjøllefjord. Arctic Culture Lab er det nordligste residensprogrammet på det europeiske fastlandet og arrangerer hvert år flere utstillinger og kunstnerpresentasoner.

Uncertain States Scandinavia er en fotobasert kunstavis, et alternativt visningsrom med et felles formål å støtte den kreative prosessen.

Avisen distribueres i hele landet og ble i kort tid en etterspurt mediet. Avisen kan fås i mer enn 35 gallerier, butikker, biblioteker, høgskoler og universitet i hele Skandinavia.

Uncertain States Scandinavias fotografene er Trude Bekk (Storbritanien), Will Vikers (Storbritanien), Joi Kjartans (Island) og  Charlie Fjätström (Sverige); fra Norge er det  Bård Ek, Tor Simen Ulstein, Astrid Gjersøe Skåtterød, Erik Knoop, Christina Leithe Hansen og Terje Abusdal.

Uncertain States Scandinavias fotografene er Trude Bekk (Storbritanien), Will Vikers (Storbritanien), Joi Kjartans (Island) og  Charlie Fjätström (Sverige); fra Norge er det  Bård Ek, Tor Simen Ulstein, Astrid Gjersøe Skåtterød, Erik Knoop , Christina Leithe Hansen og Terje Abusdal.