Vil du hjelpe Grenseløsfestivalen?

 In Nyheter

– Grenseløsfestivalen fikk ett tøft år, festivalen ligger nå med slagside og vi trenger din hjelp for å satse videre.

Det sier festivalsjef Stian Labahå.

Derfor har han opprettet spleis.no/17708, der du kan gå direkte inn og gi penger. Til nå har 169 personer bidratt. Kroner 52 300 er hittil kommet inn. 

Men underskuddet er mye større. Nedgang fra tre til to tusen publikummere resulterte i om lag en million kroner i ubetalte regninger.

Hvorfor ble det slik? 

2017 ble ett år hvor vi ikke traff det store publikummet med programmet, sier Labahå.

– Noe fungerte veldig bra mens andre ting ikke trakk den mengden vi trenger for å drive en festival av vår størrelsesorden. Når det er sagt, så tror vi at de to tusen publikummerne som kom fikk en veldig flott opplevelse.

Det betyr at festivalen mangler én million kroner til å betale utgiftene for 2017. Styret er i gang med flere ulike tiltak for å kjøre økonomien i riktig spor. Første tiltak er en ny happening med Oktoberfest med Oslo Blåseorkester og festmat over hele seks timer på torget i Kirkenes.

Festival på dugnad

Festivalen har vært i vekst alle de fem første årene. Slikt sett er det langt fra unormalt at man før eller siden skal møte motgang. Festivalen har vært drevet på dugnad i alle år.

Arrangør Stian Labahå har så langt aldri tatt ut en eneste krone i lønn, og det på tross av at han legger ca. 1400 timer per år i planlegging og gjennomføring av festivalen (da har man ikke regnet inn timene som går til tenking og prating med alle involverte gjennom året).

Blir du med på et spleiselag?

Grenseløsfestivalen innbyr nå til et spleiselag, som et engangstiltak.

Derfor er det viktig at folk vet at pengene som kommer inn ikke skal gå til å lønne ledelse men til å betale ungdommer og de øvrige som har jobbet for å tjene inn penger, samt innleid arbeidskraft som er nødvendig for å gjennomføre konsertene.

Og det ligger også noen regninger igjen fra bedriftene som har gitt oss varer og ytelser.

Innsamlingen vil skje slik at alle kan følge med hvor mye vi får inn. Nettsiden hvor det hele foregår heter Spleis. Hit kan du vipse eller føre over penger, og det er opp til deg hvor mye du vil bidra med. Du kan velge om du vil være anonym eller om du vil at festivalen skal se hvor mye du gir.

Grenseløsfestivalens lærdom

Grenseløsfestivalen har hele tiden ønsket å være en festival som gir folk i Nord Norge store, etablerte artister og nye spennende artister som gjør det bra. Det er en stor utfordring og en hårfin balanse og finne artistene som skal opptre. Felles for alle er at det er artister vi har tro på og som kommer til å levere en bra opptreden.

De første fem årene av festivalen lærte vi veldig mye, både i forhold til planlegging, drift og hva publikum hos oss ønsker av en festival i Kirkenes. Det er svært mye mennesker og ønskene er minst like mange.

I år kom den største lærdommen, og derfor vet vi med sikkerhet at det ikke vil skje igjen. Om dere hjelper oss i mål så vil dere i 2018 få en plakat som ikke har noen spørsmålstegn, heter det i pressemeldinga fra Grenseløsfestivalen. 

– Med dette håper vi at bedrifter og alle dere grenseløse mennesker ikke ønsker å se festivalen falle, sier Stian Labahå.

Stian Labahå er Hermetikken-medlem. Det betyr at vi støtter vi festivalen og Stian så godt vi kan, ikke bare økonomisk. 

22429354 10214102666828502 1357074961 o