Yoga i havgapet

 In Nyheter

Omringet av storhavet og den spektakulære Finnmarksnaturen på vei inn i mørketiden er det yoga retreat på Rolvsøya. Det er Sylvia Stiglic, som i samarbeid med Siss-Heidi Hansen ved Tufjord Brygge, inviterer til en helt spesiell yoga-opplevelse til helgen.

Denne happeningen er et resultat av Surstoff Kulturnæringskonferansen for et par år siden – der Hermetikken-bedriftene møttes og bestemte seg for et yogaeksperiment i havgapet.

– Dette er bare begynnelsen på et samarbeid jeg håper kan fortsette. Vi må tenke langsiktig og bygge opp et konsept som er helt spesielt. Yoga er ikke noe som bare fins i byene, nå skaper vi et tilbud her ute på Rolvsøya, sier Siss-Heidi.

Sylvia er enig. – Vi samarbeider om å få til noe spennende og unikt. Det betyr at vi også må samarbeide med andre. Jeg tar med meg yogalærer Frank og han tar med seg deltakere fra Finland.

Yoga, vill natur og lokal mat

Siss-Heidi mener at dette spesielle yogakonseptet er et forsøk på å løfte tilbudet de allerede har på Rolvsøya og tiltrekke seg nye gjester.

– Vi skaper noe eksklusivt og sprekt ved å tilby en yoga retreat for første gang i historien. Naturen er mektig, og maten vi tilbyr er inspirert av det vi har her; Fisk, molte, urter og bær tilberedt for å få gi nye matopplevelser.

– Slik blir dette yogatilbudet en helhetlig pakke som deltakerne kan nyte helt inn i sjela, sier Sylvia og minner om merverdien man får ved å ha yoga retreat i helt spesielle omgivelser. I salgsteksten som er lagt ut på facebook heter det:

«Mellom yoga timene kan du nyte det spesielle fargespillet på denne tiden av året, stamp med havvann på kaia og svømmetur i havet, henge med andre likesinnende eller bruke tiden for deg selv. Det er mulig å dra ut på opplevelsestur med båt eller gå opp i naturen å treffe stedets dyreliv, få en rundt tur på bruket eller intro til bruk av tang og tare i maten

Logge seg av hverdagen

Sylvia Stiglic har instruktøropplæring fra Hawai’i og har undervist i ashtanga yoga i flere år. Når hun reklamerer for ekstrem yoga retreat på Rolvsøya retter hun seg mot deltakere som ønsker å ta en pause i hverdagen.

– Her får deltakerne muligheten til å fylle på kropp og sjel med ny energi i vill natur, omringet av hav og himmel.

At retreaten foregår på Rolfsøya gir opplevelsen en ny dimensjon.

I disse stille omgivelser roer vi tempoet helt ned og logger oss av hverdagen. Tiden settes av til yoga praksis og fordypelse. Sylvia og Frank guider deg gjennom yoga, pranayama og meditasjon. Siss står for husly, mat og opplevelser.

Fremtiden for ekstrem yoga retreat

Jeg ønsker å utvikle dette konseptet videre, sier Sylvia.

Tanken er å plukke steder i Finnmark som er helt spesielle; Skallelv, Ekkerøy, Hamningberg, Nordkyn, Kautokeino og andre spektakulære naturperler utenfor allfarvei. Folk får en forsterket yoga-opplevelse når kraften i naturen blir så nær.

Finnmark er spesiell. Her finnes mer himmel, hav og vær enn noe annet sted. Det fører til at naturen kommer så utrolig tett på deg. Yoga i disse omgivelsene gjør at ærligheten røsker i deg og skinner på deg samtidig som den tar deg vekk menneskestøy.

Hun mener også at mat basert på lokale råvarer er en viktig del av konseptet. Derfor er hun interessert i å få tips på lokale råvarer utover rein, laks og bær.

– Jeg er også interessert i at folk i Finnmark tipser om spektakulære steder i fylket som kan være lokasjon for ekstrem yoga retreat. Send tips til astouyoga@gmail.com

Samarbeid med flere aktører er viktig for å få gjennomført et så spesielt yogakonsept som det Sylvia ønsker. Hun har allerede et godt samarbeid med Siss Heidi som har et stort potensiale for utvikling.

– Nå tester vi ut ideen denne helgen på Rolvsøya. Vi tror det har kjempepotensiale som er helt avhengig av samarbeid. Vi må sette søkelys på Finnmark sånn at folk i hele verden tenker: Dit må jeg reise!