Anthoni Hætta

 In

Anthoni Hætta er utdannet innen rytmisk musikk ved Universitetet i Agder, der han brukte tre år på å jobbe med å sette fokus på samisk musikk og kultur.

I løpet av årene på universitetet utviklet han seg en kjølig og lyrisk spillestil og videreutviklet sin dype interesse for elektronisk musikk gjennom Ableton.

Sommer 2017 ble Anthoni en av 42 kunstnere som ble tatt ut til kunstutstillingen Generation 2017 på Amos Anderson Art Museum i Helsinki, der over 1200 kunstverk ble sendt inn. Hans selvkom-ponerte pianostykke «Ø.» fikk muligheten til å bli utstilt for et stort publikum i hjertet av hovedstaden. Som et resultat utstillingen, fikk Anthoni muligheten til å spille på tre fullsatte konserter på Kampin Kappeli på Helsinki Night of the Arts.

I mars 2018 markerer de 20 års-jubileumet til Jyväskylä Art Museum med utstillingen Generation, der utvalgte stykker fra Generation 2017 blir videre utstilt, der iblant også Anthonis bidrag.Som musiker bruker han både pianoet og Ableton i fremføringene sine, der han blander kalde og luftige lydbilder med en melodiøs spillestil.