Hermetikken-kunstner smykker NRK Sommerbåten

 In Nyheter

Vår Hermetikken-kunstner Steffen Aronsen maler NRK Sommerbåten 2015 som ligger til kai i Vadsø nå i helga. Det vakre maleriet, som gir vår stolte kystkultur en egen dimensjon, skal seile over hele Norge med Steffens signatur!


Overraskende telefon fra NRK

Steffen Aronsen har malt veggmalerier i mange år, og er en kjent kunstner og designer i Øst-Finnmark. Da han fikk telefon fra NRK om å male NRK´s sommer trodde han det var en spøk. – Jeg spurte om de hadde ringt til riktig person med sin forespørsel, forteller Steffen. – Da de svarte ja ble jeg både overrasket og glad. Her jobber han med maleriet som skal være ferdig til båten går fra Vadsø 22. juni på sin ferd sørover og innom 41 havner langs norskekysten. 

LES OGSÅ: Slik rigges sommerbåten for TV


Egne forslag til motiv

– Det var ikke mange dager jeg hadde på meg for å tenke ut hva motivet burde være. Men jeg fikk sendt inn noen forslag og endte opp med godkjenning av det dere ser på bildet. Steffen er ikke av dem som liker å skryte av seg selv eller stikke seg frem, men innrømmer at det var litt stas få oppdraget. – Dessuten er det gamle, ærverdige Ragnvald Jarl jeg får male, og det er stort. Dette skipet har seilt inn og ut av havna her hele min barndom.

SE VIDEO: Wallpainting Varanger Asvo 

Imponerer med sine veggmalerier

Det er ikke første gang Steffen imponerer med sine veggmalerier. I Vadsø kan du se dem på hele nord-veggen på «Det hvite hus» og inne på Vadsø Fjordhotell, for å nevne litt av hans mange og store produksjoner over mange år. I fjor fikk han et stort oppdrag for Statens Vegvesen med å male veggmalerier i de museale samlinger i Skipagurra. 

LES OGSÅ: Steffen med veggmalerier for Statens Vegvesen

Kompetent Hermetikken-bedrift

Steffen Aronsen Design er en Hermetikken-bedrift som stadig viser at han utvikler seg som kunstner, som bedrift og i forhold til nye kunder. – Han er ikke er en person som stikker seg frem og roper høyest, men har opparbeidet seg et godt navn i vår region. Nå håper vi at hans vakre veggmaleri på NRK-sommerbåten får andre deler av landet til å få øynene opp for hans talent. Det sier daglig leder Mette Westlie i Hermetikken Kulturnæringshage som er stolt av å ha Steffen Aronsen som medlem i nettverket.