Samovarteateret til Hamburg

 In Nyheter

Samovarteateret har blitt «headhuntet» til å presentere sitt arbeid på den internasjonale teaterfestivalen «Nordwind» i Hamburg.

Hvorfor? Jo, fordi teaterets metode å produsere forestillinger på har vakt internasjonal oppsikt og anerkjennelse!

Under festivalen skal Samovarteateret vise utdrag fra forestillingen «Lost in the horizon», som i skrivende stund er under produksjon i Kirkenes. 

I tillegg skal regissør Bente S. Andersen holde master Class og fortelle hvordan hun jobber fram ulike scenekunstuttrykk og det flerspråklige i forestillingene til Samovarteateret. 

Regissør Bente S. Andersen, skuespillerne Turid Skoglund og Hanne Haga, danser Nikolay Shchetnev, samt Jan Harald Jensen og Magnus Holm Slettebø på lys, lyd og prosjektering er nå i Hamburg i Tyskland.

NORDWIND – festival i Hamburg

Nordwind-festivalen har siden 2011 presentert perler av forestillinger, dans og musikk fra de nordiske og baltiske landene. I denne utgaven av NORDWIND går man nå inn i en geografisk balansegang med fokus på artister fra arktiske regioner og afrikanske land.

Nordwind har vært og er et nordisk utstillingsvindu som har viet seg til den russiske kunstscenen, og i år vil det være en balansegang mellom steder som ikke kunne vært lenger unna hverandre, Arktis og Afrika. 

Samovarteateret er i gang med arbeidet «Lost in the Horizon» og vil vise et utkast i NORDWIND Festival i Hamburg, Tyskland.

Foto: Samovarteateret

Grensenes betydning for mennesket

«Lost in the horizon» er en produksjon teateret har jobbet med i perioder – over en lengre tid. For et teater som alltid har vært opptatt av «grensenes betydning for mennesket», ble den økte grenseoppbyggingen i Europa, og særlig fokus på Schengengrensens ytterpunkter i sør og nord, utgangspunktet for «lost in the horizion» 

Bente Andresen. Foto: Torgrim Halvari

– Vi har engasjert flere dramatikere fra ulike steder langs Schengengrensen til å bidra med tekster som tar utgangspunkt i lesemåten «I horisonten finnes punktet hvor drøm møter virkelighet» sett fra sitt perspektiv og sin geografiske plassering, sier regissør Bente Andersen.

Forestillingen «Lost in the horizon» produseres i samarbeid med Det Karelske Nasjonalteateret og Det Karelske Dukketeateret i Petrozavodsk.

Urpremieren blir i Petrozavodsk, Russland, våren  2018. 

 

 
——————————

Finansiører av prosjektet er BarentsKult, Det Norske Utenriksdepartement og Samovarteateret.

Samovarteateret er medlemsbedrift i Hermetikken Kulturnæringshage i Vadsø, Finnmark.

Forsidefoto: Torgrim Halvari.

Mer om festivalen her: http://www.kampnagel.de/en/program/lost-in-horizon

Samovarteaterets nettside: http://samovarteateret.com/no/aktuelt/presentasjon-i-hamburg