Teater/scenekunst

Anitta Suikarri

Anitta Suikarri er finsk/samisk skuespiller og regissør bosatt i Kautokeino. Hun tar oppdrag for samiske teaterprosjekt, samt film- og tv-produksjoner. Suikarri er medlem av Dáiddadállu – Samisk kunstnerkollektiv i Kautokeino.

+47 979 86 169

Anja Saiva B. Bjørnstad

Anja Saiva Bongo Bjørnstad (f. 1986) er skuespiller bosatt i Kautokeino. Hun har utdanning fra Statens Teaterhøgskole og arbeider som frilanser.

Hun er en del av kunstnernettverket Dáiddádallu i Kautokeno.

facebook
anjasaiva@gmail.com

+47 918 44 141

Ann-Helen Schjølberg

Ann-Helen Schjølberg er utøvende kunstner og musiker.

facebook
annscho@gmail.com
Instagram

Daiddadallu

Dáiddadállu er et unikt samisk kunstnerkollektiv som ble etablert i Guovdageaidnu/Kautokeino, Sápmi i 2014. I dag er vi 21 kunstnere. Vi har dermed et bredt og levende kompetansemiljø. Kunstnerne på Dáiddadállu innehar spisskompetanse på hvert sitt felt og til sammen representerer vi fag som visuell samtidskunst, foto, film, TV-produksjon, grafisk design, forfatterskap, musikk, koreografi, interiør design, skuespill, joik og musikk. Alle Dáiddadállu-medlemmene har tilknytning til Guovdageaidnu/Kautokeino, men reiser og jobber med prosjekter i hele verden.

https://www.daiddadallu.com/

Elle Sofe AS

Vi tilbyr koreografi til teater, film og musikkvideo, samt skreddersydde events og foredrag. Vi produserer også egne scene- og filmproduksjoner. Vi har en unik kunstnerisk stil basert på den samiske, tradisjonelle tenkemåten.

 

+47 481 26 817

Hilde Skankce Pedersen

Jeg er født i Hammerfest og bor i Kautokeino, Finnmark. Jeg arbeider som billedkunstner, forfatter, scenograf og kostymedesigner. Jeg arbeider med kunst til offentlige bygg og utearealer, til bedrifter og privatpersoner. Mitt kunstuttrykk omfatter mixed media/ blandet teknikk, maleri, collage, foto og installasjon.

Jeg arbeider ofte interdisiplinært i spenningsfeltet mellom billedkunst og teater, noe som resulterer i uttrykk som performance og scenetekster.

Hilde Skancke Pedersen – samisk-norsk kunstner

Ida Løken Valkeapää

«Jeg er vokst opp i Oslo og utdannet skuespiller fra New York og Helsingfors (FI). Var med å grunnlegge den feministiske teatergruppen Subfrau (subfrau.net) med kvinnelige medstudenter i 2001. Etter et par år som skuespiller i Finland flyttet jeg hjem til Norge. Var ved Nordland Teater 2004-08, og deretter hadde jeg base i Oslo. I 2015 flyttet jeg til Tromsø og har siden vært en lykkelig frilanser under RadArt sine vinger (radart.no). Har produsert egne fortellerkonserter fra 2017.»

Instagram
Facebook
Hjemmeside

Ingá Márjá Sarre

Ingá Márjá Sarre er skuespiller med bachelorgrad i teaterproduksjon og skuespillerfag ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Hun har også sang- joikefaglig utdannelse og tar oppdrag som skuespiller, sanger og joiker.

imsarre.no
inga.marja@hotmail.com
facebook
Instagram

+47 411 00 434

Perleporten Kulturhus

Perleporten Kulturhus er et kjærkomment tilbud i kulturkommunen Nordkapp, og er i dag et levende kulturhus med konserter, forestillinger,  galleri, møtelokaler, selskapslokaler og kafé. I tillegg til kulturarrangement, egne produksjoner og utleie tilbyr selskapet også konsulenttjenester og produksjonskompetanse innenfor kulturområdet.

perleportenkulturhus.no
perleportenkulturhus@gmail.com
facebook

+47 995 15 843 / +47 951 13 243

Pikene på Broen

Pikene på Broen is a collective of curators and producers based in the north-eastern Norwegian town of Kirkenes. Located 15km from the Russian border and 50km from the Finnish border the town of Kirkenes is ideally placed for cross-border cooperation and cultural exchange in the Arctic.

Pikene på Broen

Rawdna Carita Eira

Rawdna Carita Eira er poet, låtskriver og dramatiker bosatt i Kautokeino. Hun arbeider både freelance og som dramatiker og inspisient ved Det Samiske Nasjonalteateret Beaivváš.

Rawdna Carita Eira er medlem av kunstnerkolletivet Dáiddádallu.

rawdnace@mac.com
facebook

+47 990 37 726

Sahkkon

Sahkkon AS er et produksjonsselskap i Kautokeino. Selskapet driver også med kunstnerisk virksomhet innen musikk og film. Selskapet ble stiftet i 2015 og ledes av Elle Márjá Eira. Hun har erfaring innen musikk, TV og filmbransjen.

ellemarja.com
sahkkonsound@gmail.com
facebook
instagram

+47 970 45 180

Samovarteateret

Samovarteateret er et samtidsteater i nordområdene. For oss er det viktig å formidle historiene fra dette grenseområdet, gi dem en kunstnerisk form og løfte dem opp på scenen. Vi skaper derfor forestillinger som setter fokus på, eller stiller spørsmål ved, samtiden.

+47 789 92 468 / +47 905 22 797

Sarakka Gaup

Sarakka Gaup er fra Oslo og Kautokeino. Hun utdannes på Kunsthøgskolen i Oslo BA skuespillerfag (tidl. Statens Teaterhøgskole) 2019 – 2022.

Hun har spilt i 10 produksjoner ved disse teatrene: Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš, Hålogaland Teater, Giron Sámi teáhter og Riksteatern i Sverige.

Hun har i tillegg erfaring fra kortfilm, dansekompanier, fortellerteater, dubbing, joik –og sangfremførelse, diktopplesning og performance.

Daiddadallu | Sarakka Gaup

SBJohansen SKRIV

Jeg skriver og formidler scenetekst for teater, skriver sakprosa om samiske forhold, er skjønnlitterær forfatter og oversetter. Jeg tar oppdrag som sanger, foredragsholder og skuespiller.

siribrochjohansen.no
post@siribrochjohansen.no
siribrochjohansen@gmail.com
facebook

+47 997 49 325